Актуално

На фокус

Дариткова:Водим разговори единствено със СДС, защото нашите политически програми и европейско-политическо семейство съвпадат

Дариткова:Водим разговори единствено със СДС, защото нашите политически програми и европейско-политическо семейство съвпадат

13.01.2021

Втори Фронт

1007


За ГЕРБ очевидно протестите през лятото, които продължават и до днес не озачат нищо. Това стана ясно от думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя смята, че промяна в  Изборния кодекс непосредствено преди изборите е грешна парламентарна практика, която ще създаде впечатление, че изборите няма да са честни и коректни.

„Внушението, че изборният процес не може да бъде отразяван коректно и че са възможни някакви манипулации само допълнително ще откаже гражданите да участват в него”. Това заяви Дариткова е ефира на Нова, пропускайки факта, че народът иска оставка от правитеслтвото и нови избори още от лятото и едва ли различни внушения, биха го разколебали да смени управляващата власт сега.

Очевидно и омаловажаването на президнтската институция сред прадставителите на ГЕРБ се превръща в тенденция, защото според думите на Дариткова ролята на Румен Радев в управлението на страната се свежда само до това да насрочва избори.

„Ще изчакаме волята на избирателите. На този етап имаме решение на Национална конференция на ГЕРБ да не се коалираме с БСП", каза още тя. „Водим разговори единствено със СДС, с които можем да се явим заедно на изборите, защото нашите политически програми и европейско-политическо семейство съвпадат”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ. Като подчерта, че безпринципни коалиции Герб не е правил и няма и да прави.

 

Свързани статии