Актуално

На фокус

Д-р Врабевски дари сумата за прехвърляне на къщата на децата от с. Кардам

Д-р Врабевски дари сумата за прехвърляне на къщата на децата от с. Кардам

11.04.2021

Втори Фронт

1133


Председателят на Фондация „Българска памет” д-р Милен Врабевски дари сумата, необходима за прехвърляне на новата къща на децата от с. Кардам, чието братче Стефан почина през есента на 2019 година след отравяне с химически препарат за гризачи. Това съобщи за Про Нюз Добрич организаторът на кампанията за подпомагане на почерненото семейство Вили Димитрова от Генерал Тошево.

Както вече информирахме, за прехвърлянето на къщата бяха необходими 499.40 лева. Освен д-р Врабевски дарителски жестове направиха и адвокат Петър Николов и нотариус Снежана Желева. Средства са предоставили и познати на Вили Димитрова, те ще бъдат изразходвани за предстоящ ремонт на къщата. Днес сделката по прехвърлянето й е осъществена.

Представители на Фондация „Българска памет” вчера посетиха децата от с. Кардам, сподели Вили Димитрова. Заявили са, че ще помогнат и при бъдещ ремонт на къщата, ще дарят на децата дрехи и обувки. Те са закупили голямо количество хранителни продукти за семейството. Предоставили са на най-голямото дете 100 лева, с които да си закупи екип за предстоящо състезание по вдигане на тежести. Платили са и данъка на жилището за миналата година.

Припомняме, че след трагедията с 9-годишния Стефан за неговите пет братчета и сестричета се грижат баба им Стоянка и дядо им Живко, тъй като майка им Росица избяга от дома им. Благодарение на добри хора бяха събрани 6 500 лева, с които бе закупена новата къща.

Д-р Милен Врабевски е български бизнесмен, филантроп и меценат, сочи информация в Уикипедия.  Учредител и председател на Фондация „Българска памет“. Собственик и директор на „Comac Medical“ – научноизследователска организация с предмет на дейност разработване, управление и контрол на проекти в областта на научноизследователската и развойната дейност в клиничната медицина. Компанията разработва научни проекти в 28 държави, покриващи Европа, Азия и Америка. Собственик е на ЧДГ „Росица“ и ЧСУ „Цар Симеон Велики“.

Фондация „Българска памет“ е учредена през 2007 г. Тя се занимава с разработването на креативни европейски проекти, както и с инициативи за съхраняване на българското културно наследство, историческа памет и национално самочувствие. Приоритетите на фондацията се реализират в четири основни направления: Утвърждаване на националното чувство у най-младите чрез инициативи за опазване на културно-историческото наследство; Инициативи за борба с демографската криза в България; Образователни инициативи за интеграция и социализация на българските общности от историческата диаспора; Инициативи за изграждане на икономика на знанието и реализация на младите хора в България. Фондацията подкрепя национално отговорни инициативи в духа на демократичните ценности на Обединена Европа – плурализъм, толерантност, автономност и съгласие.     

 

Свързани статии