Актуално

На фокус

Цвети Стоянова отбеляза 6 години от опита си за самоубийство: Господ ми даде право на втори живот

Цвети Стоянова отбеляза 6 години от опита си за самоубийство: Господ ми даде право на втори живот

16.06.2022

Втори Фронт

9998


Изминаха цели шест години, откакто гимнастичката Цвети Стоянова полетя от шестия етаж на блока, в който е живеела заедно с баба си. На 14-и юни, 2016 г., красивата спортистка направи опит за самоубийство, като скочи през балкона, но за щастие нараняванията от падането не се оказаха фатални за нея и животоспасяващата операция, която претърпя, беше успешна. Както се казва - има хора, родени под щастлива звезди и явно Цвети е една от тях. Макар и животът да я е поставял пред много трудности и загуби, макар и тя сама да беше пожелала най-лошото за себе си.

Стоянова губи майка си, когато е едва 3-4 клас, а причината за ранната смърт е инсулт. 

След трагедията Цвети заживява с баба си и дядо си в столичния квартал "Надежда", а единственото което я крепи, освен подкрепата на възрастните ѝ роднини, които се превръщат в неини родители, е художествената гимнастика. 

Красавицата, за която се говори, че е наследила изразителните очи на майка си, тренира от сутрин до вечер и успя да се превърне в едно от "Златните момичета" на България. След опита ѝ за самоубийство стана ясно, че е минавала през много тежък период, свързан с професионалното ѝ развитие. По това време тя е била щастливо обвързана с футболиста Александър Любенов.

След неуморни молитви от страна на баба ѝ Цеца и усилията на лекарите, Цвети успя да се завърне към живота. След като е извадена от критично състояние, тя месеци наред е подложена на рехабилитации и през септември 2016 г. животът сякаш започва отново за нея. Уви, през 2018 г. тя се разделя с половинката си Александър. А пътят ѝ в художествената гимнастика приключи. Първата публична поява на Цвети след борбата ѝ за живот бе на бенефиса на ансамбъла в Арена Армеец, когато публиката от 140 000 души се изправи на крака, а тя не скри сълзите си.

През следващите години гимнастичката се завръщаше към всекидневието си, работейки усилено върху себе си и щастието си. За кратко дори промени драстично визията си, като отряза красивата си дълга коса и я замени с къса подстрижка и платинено рус цвят. След това отново се върна към по-естествената си визия.

През 2021 г. Цвети трябваше да преживее още една загуба, при това на най-близкия си човек, на когото дължи всичко. Баба ѝ Цеца си отиде от този свят през ноември, точно 15 години след майка ѝ:

Преди 15 години половината ми cъpце cи отиде c майка ми, днеc дpyгата половина от него cи отиде c теб", написа тогава в социалните мрежи бившата гимнастичка.  Но макар съдбата невинаги да е била благосклонна към Цвети, днес тя е все така бляскава и щастлива. 

Красавицата определено доказа, че опитът ѝ е донесъл не само болка, но и много мъдрост, а ето какво бе посланието ѝ, с което отбеляза шест години от опита си за самоубийство:

"Днешния ден е много специален за мен! Изминаха 6 години откакто Господ ми даде право на втори живот. Толкова много неща се промениха… Самата аз се промених. Знам, че всичко, което ми се случи беше само за добро. Днес имам още един ангел на небето, който ме закриля и без който щеше да ми е невъзможно да премина през всичко това. И макар да не е физически вече до мен, нашата връзка е неразрушима. Пиша тези редове през сълзи, защото най-после оценявам, какво имам и какво изгубих. Истината е, че въпреки всички трудности през които ми се наложи да премина, днес съм щастлива и благодарна. Гледам напред с вяра и надежда, а назад само с поука и прошка. На първо място простих на себе си и чак тогава дадох и поисках прошка от другите. И както казва момичето, което скоро ще имате възможността да познавате: “Господ има план за всички нас”, а нашата работа е простичка: кротко и смирено да вървим по пътя си стремейки се един ден да оставим нещо добро след себе си. Благодаря на Бог и на всички мили хора който се молиха за мен и най-вече на тези, които останаха!"

Източник: woman.bg

Свързани статии