Актуално

На фокус

Цветанов: Изпълнителната власт не е провеждала избори, докато бях в ГЕРБ

Цветанов: Изпълнителната власт не е провеждала избори, докато бях в ГЕРБ

02.02.2021

БНТ

621


Изпълнителната власт не е провеждала избори, докато бях в ГЕРБ. Били са организирани от служебен кабинет или от правителство, на което му изтича мандата. Това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ лидерът на "Републиканци за България" и бивш втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Трябва да погледнем как се правят избори в държави, където вече са се провели изборите. В Румъния гласуваха по пощата, трябваше да има институционален диалог между управляващите и президента", коментира Цветан Цветанов.

"Видяхте какво беше отношението на управляващото мнозинство - пълен саботаж. Не се възприе нито едно предложение от тези при президента", посочи Цветанов.

Той се застъпи за видеонаблюдение в изборните секции: "Колкото по-прозрачен е изборният процес, толкова по-вероятно е той да не бъде оспорен".

Ротацията ще даде възможност да се ограничат договорките между политическите сили на местно ниво.

Изпълнителната власт не е провеждала избори докато бях в ГЕРБ. Били са организирани от служебен кабинет или от правителство, на което му изтича мандата, каза още Цветанов.

Той определи като важни предстоящите в края на месеца частични местни избори, които ще покажат нагласите на хората преди парламентарния вот на 4 април.

Свързани статии