Актуално

На фокус

Цветан Василев: Гешев трябва да бъде разследван за престъпления. В проекта на Слави виждам хората, които инсталираха Пеевски (ВИДЕО)

Цветан Василев: Гешев трябва да бъде разследван за престъпления. В проекта на Слави виждам хората, които инсталираха Пеевски (ВИДЕО)

27.07.2021

Явор Дачков, "Гласове"

5595


“Няма сделка на държавата или на държавна фирма, в която да няма корупция и в нея да не са намесени Пеевски и Борисов. Няма такава. По „Турски поток“ са откраднати 1.5 млрд. лв. и с тях най-вероятно са разплатени взаимоотношенията, които Пеевски е поемал пред руснаците за спирането на „Южен поток“. В европейски държави текат разследвания за структури, номинални на Пеевски, за гигантско пране на пари от корупция и рекет. Прокуратурата е овладяна от мафията. В проекта на Слави Трифонов виждам хората, които преди това изтласкаха Пеевски напред. Днес има надежда да се тръгне в добра посока. Тази посока обаче е зависима от много условия и много лесно може да отиде в едно друго погрешно направление. Защото знам за нараснали апетити и на Прокопиев, и на Цветелина Бориславова.” Това казва в интервю за “Гласове” Цветан Василев във видеовръзка от Белград. "Тук ще кажа още една новина, за огромно съжаление на тези, на които много им се иска да подържат тезата, че банката е била източена, че е била пирамида, че аз съм бил виновен - започна делото в Страсбург, което ние водим срещу държавата за отнемането на лиценза", казва още Цветан Василев пред журналиста Явор Дачков.

  Източник: ГЛАСОВЕ

Свързани статии