Актуално

На фокус

Цвета постави следващата цел: Веднага след 4 април започваме работа, за да надвием Радев наесен

Цвета постави следващата цел: Веднага след 4 април започваме работа, за да надвием Радев наесен

02.03.2021

Втори Фронт

3419


Цвета Караянчева обяви ясно каква ще е втората голямата цел на ГЕРБ тази година, освен победа на парламентарните избори на 4 април.

Оставането на власт удари рейтинга на ГЕРБ, но така постъпва една партия, която има волята да се държи не популистки, а национално отговорно, казва в интервю за БТА председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева.

В момента се готвим за парламентарните избори. Веднага след това започваме да работим, за да победим Румен Радев през есента, заявява тя.

По думите й, отношението на президента към парламента е станало ясно още в началото на този мандат и през всичките четири години настоящото Народно събрание /НС/ е критикувано от него.

В края на мандата на това НС Караянчева обобщава работата на парламентарните групи като „много остро противопоставяне, противопоставяне на всяка цена в пленарната зала“.

Според нея коалицията ГЕРБ и „Обединени патриоти“ е работила и продължава да работи в едни от най-трудните месеци за страната ни. ГЕРБ е готов отново да управлява.

Трябва да направим възможното, за да повишим избирателната активност, категоричен е председателят на НС. На консултациите при президента подчертах, че манипулациите на политическите ни опоненти за опорочаването на вота само свалят избирателната активност, отблъскват хората, добавя тя в интервюто.

   Източник: onovini.eu

Свързани статии