Актуално

На фокус

Цвета Караянчева: Аз гладна няма да остана

Цвета Караянчева: Аз гладна няма да остана

17.07.2021

Втори фронт

4389


"Аз работа ще си намеря и гладна няма да остана. Започват да ми идват мисли за производството. Аз съм нелош инженер, обичам шума, мириса на машините и маслото. Защото, когато работиш в живия живот, в производство, когато трябва да произведеш нещо със собствените си ръци, за да получиш заплата, това е уникален адреналин". Това обяви в предаването на bTV "Лице в лице" бившият председател на парламента от ГЕРБ и неуспял кандидат за депутат от Кърджали Цвета Караянчева. Караянчева не счита изборите за загубени - нито на национално, нито на местно ниво.

"За поцинкованите кофи, които г-жа Мая Манолова разнасяше, искам да кажа, че моето предприятие произвежда изключително технологични неща като инструментална екипировка за пластмасови изделия и животоспасяващи хемодиализатори", каза Караянчева. Тя не видя свой принос за загубата на мандата в Кърджали, където ГЕРБ получиха подкрепа от 8 374 души, а ИТН - 6 389 гласа, но заради системата на преразпределение на гласове мандатът отива в ИТН. Сравнението с вота на 4 април показва отлив от ГЕРБ - гласовете за партията тогава са 10 825, но според Караянчева това се дължи на невиджаните репресии от страна на МВР.

"Всички видяхте репресиите. Почнаха да уволняват хора в деня, в който почнаха арестите. Уволниха директора на местното пътно управление в Кърджали, уволниха шефа на безопасността по храните. Удариха по хората на ГЕРБ, които носеха плакати и рекамни материали, 16 тениски конфискуваха", драматично описа Караянчева акцията на МВР срещу купения вот в района. В Кърджалийско според МВР е действала схема за предоставяне на дърва за огрев срещу гласуване за конкретна партия, а шефът на местното полицейско управление е заплашван от политик от бившите управляващи заради работата му по купения вот.

Караянчева не счита за лоши и националните резултати на ГЕРБ въпреки атаките от страна на служебното правителство. "Загуба с 5 десети не е загуба на избори. Ние се представихме достойно. Партията има структури, не е клиентелистка партия. ГЕРб е силна, защото за нас България е кауза", коментира Караянчева. Тя обвини "Има такъв народ" в рекетьорство заради начина, по който държат да предложат сами кабинет на малцинството и счита, че излъчено от тях правителство няма да има. Караянчева обвини хората на ИТН, че са обикаляли с тефтери из района да записват кой да бъде уволнен и назначен. "Ма изчаквайте се със служебното правителство", възмути се още бившият председател на парламента от ГЕРБ. 

    Автор: СЕГА

Свързани статии