Актуално

На фокус

ЦИК отне имунитета на кандидат-депутат заради купен вот

ЦИК отне имунитета на кандидат-депутат заради купен вот

07.07.2021

Втори фронт

266


Центалната избирателна комисия взе решение да свали имунитета на кандидата за народен представител от коалиция "Изправи се! Мутри вън!" Цветелин Георгиев. Прокуратурата съобщи днес, че той ще бъде привлечен към наказателна отговорност за купуване на гласове за предстоящите избори на 11 юли.

От съобщението на държавното обвинение става ясно, че срещу човек с инициали Ц.Г. се води досъдебно производство, започнато от ОДМВР-Бургас, за купуване на гласове. Събрани са доказателства, че на 29 юни в бургаското село Маринка кандидат-депутатът е дал на четири лица имотна облага с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определена коалиция.

Наскоро вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че в Бургас има образувани 9 досъдебни производства за купуване на гласове. Преди седмица МВР проведе акция в кв. "Победа" в морския град, както и на територията на няколко села в областта. Бяха задържани 9 души, иззети са списъци на лица от различни населени места в Бургаска област, съдържащи лични данни, копия на интегрална бюлетина с обозначена преференция, копия на лични карти и други документи, свързани с изборния процес.

    Източник: СЕГА

Свързани статии