Актуално

На фокус

Чорбанов: Колкото и да сексуален и невероятен един мъж, бременността е 9 месеца. Същото е и с ваксините

Чорбанов: Колкото и да сексуален и невероятен един мъж, бременността е 9 месеца. Същото е и с ваксините

13.01.2021

Втори Фронт

1813


Разработването на ваксината и тестването на ваксината са два компонента. Два компонента са необходими и при раждането на едно дете. Колкото и невероятен да е мъжът, красив и сексуален да е един мъж, бременността е 9 месеца. Същото е и с ваксините.Дори съвременните био производства да са на такова високо ниво, самите тестове отнемат време, което няма как да бъде съкратено. Така директорът на Департамента по Имунология към Института по Микробиология на БАН проф. Андрей Чорбанов коментира ефикасноста на ваксините.

„Щом пациентът се подписва под някакъв документ при имунизацията, това автоматично означава, че не всичко около процедурата е такова, каквото при стандартните ваксини. Фазите 1, 2 и 3 вървяха паралелно, защото нямаше възможност да се чака."Освен това в трета фаза се включват най разнообразни групи – бременни, имунодефицитни, взаимодействия с други лекарства. Това нямаше как да бъде направено като време. Аз смятам, че освен, че става дума за много пари, това е способността на правителствата да поискат да се явят като един спасител на нацията“, каза още проф. Чорбанов.

„Ако се случи така, че от ваксините срещу COVID-19 има тежки странични реакции, тогава някой здравен чиновник ще изгърми. Ще сменят шефа на СЗО, ще стане скандал във фирмите, ще си подадат оставката главните мениджъри, някои ще бъдат компенсирани финансово. Това са стандартни процедури, по-хубаво да не се стига до тях. Подчерта още проф. Андрей Чорбанов

Цялото му интервю по темата, може да видите тук: 

Свързани статии