Актуално

На фокус

Чиновници в земеделието събрали 300 бона рекет за кампанията на герберка, министърът безпомощен

Чиновници в земеделието събрали 300 бона рекет за кампанията на герберка, министърът безпомощен

24.06.2021

Втори фронт

4103


300 000 лв. са били отмъкнати преди дни от Министерството на земеделието и храните за предизборната кампания на кандидат-депутатка от ГЕРБ. Става дума за Лозана Василева от Пазарджик.

Скандалната новина съобщи Георги Василев - вече бивш съветник на настоящия земеделски министъра Христо Бозуков. Той сподели подробностите по случай в интервю пред Генка Шекерова.

„Във всяка дирекция на Министерството на земеделието, във всеки отдел на Държавен фонд „Земеделие” в момента се събират пари за работата на ГЕРБ по техните депутати за изборите. Казах на министъра - там в момента се крадат 300 000 лв. за „нашите момичета” – тези на бившия министър на земеделието”, разказа Василев.

Конкретната сума била за кандидат-депутатката от Пазарджик Лозана Василева. Въпросната сума била събрана от директор на дирекция. „Той казал: имаме 40 проекта - от този ще отделим, от онзи ще отделим… и за няколко дни ги събраха”, продължи с разказа бившият съветник.

Той беше категоричен, че министерството не се ръководи от министър Христо Бозуков и политическия кабинет, а от бившия министър Десислава Танева -

чрез директорите на дирекции и чрез свои хора и фирми навсякъде. „Г-н Бозуков е безпомощен”, подчерта Георги Василев.

Той фрапира и с друга новина – че в Министерството на земеделието сексът бил една от основните дейности.

„Даваш пари да те назначат някъде, после правиш секс с началника, после крадете заедно и после пак секс - за да запечатате отношенията”, шокира водещата Василев.

 Източник: lupa.bg

Свързани статии