Актуално

На фокус

Часове наред близки на премазаните в катастрофата не знаят: от МВР казват само, че… инициалите съвпадат

Часове наред близки на премазаните в катастрофата не знаят: от МВР казват само, че… инициалите съвпадат

07.07.2022

Втори фронт

966


Часове наред близки на премазаните в ужасяващата катастрофа от 5 юли млади жени не знаят, че именно те са жертвите. Знаят само, че момичетата ги няма и на телефоните им не отговаря никой. В полицията удрят на камък и се обръщат към медия.

 

 

Родителите на едното семейство търсят дъщеря си и звънят в болници, звънят и в Четвърто районно управление на полицията. Оттам им казват единствено, че… инициалите съвпадат. И това е всичко. Препращат ги към КАТ. По-късно името се потвърждава.

 

 

 

Преди това, в опит да помогне, Антоанета Куюмджиева – близка на семейството – звъни в Нова тв и моли журналистите да ѝ помогнат за изясняване на самоличността.

 

 

 

„Получихме съдействие от „Пътна полиция“ и ни изпратиха в следствието. Обърнахме се към вас за помощ, защото не можехме да я намерим. Надявахме се това да не е тя. Не сме спали. Искаме правосъдие. Никой не заслужава да си отиде по този начин. Това са деца. Тя се прибираше и трябваше да се види с моята дъщеря. Видях я няколко часа преди това. Беше едно прекрасно дете. Ще ни липсва страшно много. Не може подобни хора, като Георги Семерджиев, да бъдат оставяни безнаказани“, сподели в ефир Куюмджиева.

Жертвите са на 22 и 26 години.

Семерджиев е извършителят. Криминално проявен бивш футболист с над 50 нарушения на пътя, който едва вчера – след като премазва две жени в катастрофа след гонка час преди полунощ на 5 юли – бе арестуван. Шофирал е без книжка Ауди Q7 с фалшиви немски номера. Карал е с над 200 км/ч в час и от удара в асансьора на метростанция „Европейски съюз“ се разцепва. Вътре са открити две сини лампи и полицейска палкa Когато книжката му е отнета на 11 юни, той е шофирал под влиянието на наркотици, но не е арестуван от полицаите от 7-мо Районно управление на полицията.

 

 

 

Снощи на лобното място на двете момичета граждани се събраха на спонтанен протест, за да кажат НЕ на корупцията в полицията и безнаказаността за престъпленията на пътя и за да почетат паметта на жертвите. Днес те призовават отново за протест на същото място 

Източник: offnews

Свързани статии