Актуално

На фокус

Цар Симеон приел във Врана руския владика, който предизвика протести в София

Цар Симеон приел във Врана руския владика, който предизвика протести в София

07.12.2022

Втори фронт

649


"Външният министър" на руската църква Волоколамският митрополит Антоний се е срещнал вчера със Симеон ІІ Сакскобургготски, съобщи на сайта си руската патриаршия. Според информацията Антоний е бил в България заради честването на 70-годишнината на подворието на руската православна църква у нас.

На срещата присъстваха извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България Е.В. Митрофанова, и.д Протойерей Игор Якимчук, заместник-председател на ОВЦС, архимандрит Васиан (Змеев), предстоятел на Подворието на Руската православна църква в София, и свещеник Александър Ершов, помощник на председателя на ОВЦС, пише още в съобщението.


Вчера участието на Антоний в литургия в руската църква в София предизвика протести пред  нея и се наложи полицията да изведе Митрофанова и гостите през заден вход.

Антоний поздравил предстоятеля на Царския дом в България от името на руския патриарх Кирил, който му благодари за усилията за сближаване на руската и българската църкви. Симеон върнал поздравите, пише още в сайта патриаршия.ру.

Там са публикувани и снимки от срещата, от които личи, че са направени в царската резиденция "Врана". Във фейсбук те се споделят с доста неодобрителни коментари.

  Източник: 24 часа

Свързани статии