Актуално

На фокус

Брус Спрингстийн няма да пее пред ваксинирани с AstraZeneca

Брус Спрингстийн няма да пее пред ваксинирани с AstraZeneca

20.06.2021

Втори Фронт

873


Брус Спрингстийн ще изнесе първия концерт на Бродуей от 15 месеца насам, съобщава "Гардиън. На 26 юни "Босът" на американския рок ще пее само за ваксинирана публика. Но не как да е с ваксинирана - феновете трябва задължително да с "Пфайзер", "Модерна" или "Янсен". Това са трите ваксини, регистрирани от американската FDA за употреба в САЩ и доколкото концертите на рокзвездата са в границите на родината му - това не представлява проблем.

Британската и канадската преса обаче изригнаха в истинско възмущение от решението му, тъй като той отхвърли като възможност за допуск регистрираната и широко употребявана в двете страни AstraZeneca.

Първи канадският в. Toronto Star публикува възмутена статия под заглавие Burn in the USA ("Да изгориш в САЩ" - игра на думи с един от най-големите хитове на певеца Born in the USA), отчитайки, че ваксинираните канадци не могат да присъстват на концертите му. "Шоуто трябва да продължи. Но ако си ваксиниран с AstraZeneca, поканата не важи за теб", написа вестникът.

Собственикът на залата заяви, че изискването е в съзвучие с политиката на щата Ню Йорк и че единственото изключение ще се прави за деца под 16 години. Те могат да влязат с отрицателен тест и ваксиниран пълнолетен придружител.

"Спрингстийн на Бродуей" ще изиграе ролята на тест за театралната улица, която се очаква да отвори врати за обичайните си спектакли най-рано през септември. Преди няколко дни Ню Йорк отпразнува достигането на стаден имунитет със 70% ваксинирани от населението, а губернаторът Андрю Куомо заяви, че повечето противоепидемични ограничения могат да отпаднат. 71-годишният Спрингстийн е една от първите големи звезди в света, които изнасят мащабни самостоятелни концерти след началото на пандемията.

На все повече места в света ваксината срещу COVID-19 се явява нещо като пропуск за пътувания, концерти и други публични прояви. 

Източник: в. Сега

Свързани статии