Актуално

На фокус

Брендо пристигнал в България с мистериозен малък самолет?

Брендо пристигнал в България с мистериозен малък самолет?

22.09.2022

Втори Фронт

402


Кокаиновият крал Брендо тайно се е върнал в България. Такава версия проверява МВР, след като малък самолет кацна мистериозно край Търговище през юни.

Има предположение, че именно Евелин Банев е бил в него. Никой не потърси машината, пилотът не беше открит, а в нея не е имало дрога.

Самолетът е излетял от Латвия, като е кацнал за презареждане в Унгария, пише “Телеграф”.

Оперативната информация е, че Брендо е избягал от Украйна след старта на войната там и се е укривал известно време в друга държава.
Малкият самолет излетял от Латвия, като е кацнал за презареждане в Унгария.

„Там полицейските органи са се опитали да вземат отношение, тъй като самолетът е заредил, не се е подчинявал на военновъздушните сили на унгарските власти и когато полицейските органи са подходили към самолета с оглед проверка, като на филм те са се качили и са заминали в неизвестна към онзи момент посока”, разказа на 10 юни бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

По думите му машината заредила и във Видин, преди да кацне в Търговище. Ексминистърът мистериозно загатна за полета, че МВР има „богата“ оперативна информация, но няма как да я изнесе.

За самолета беше образувано дело в местната прокуратура. Окръжният обвинител Диляна Стоянова разкри, че в аероплана не е открито нищо, но са свалени отпечатъци, които в момента се изследват. Назначени са експертизи и на открито ДНК.

За последно името на Брендо нашумя през септември 2021 г., когато беше арестуван на паркинг на мол в Киев. Властите в Украйна обявиха, че той се е занимавал с още няколко души с производство на трева и дрога.

След две седмици обаче се оказа, че Банев имал украински документи и беше освободен, а следите му се загубиха. Паралелно у нас Кокаиновия крал беше пуснал искане да излежава присъдите си у нас, но беше отрязан.

Отказът е на тричленен състав на Апелативен съд-София. Брендо е осъден за наркотрафик на 20 г. затвор в Италия, на 10 в Румъния. У нас има шест години килия за пране на пари.

Източник: bg-voice.com

Свързани статии