Актуално

На фокус

Братът на афганистанския президент се присъедини към талибаните

Братът на афганистанския президент се присъедини към талибаните

22.08.2021

Втори фронт

641


Хашмат Гани Ахмадзай, брат на афганистанския президент Ашраф Гани, който избяга от страната, се е присъединил към талибаните, след като радикалното движението превзе властта в Афганистан, се казва в съобщение, публикувано на страницата на Twitter на Ислямско емирство Афганистан в събота, цитирано от ТАСС.
"Хашмат Гани, брат на бившия президент Ашраф Гани, обещава вярност към Ислямско емирство Афганистан с помощта на Халил ал-Рахман Хакани [племенник на лидера на мрежата Хакани]", се казва в туита, докато към него е прикрепена снимка, която показва как Хашмат Гани се ръкува с талибaните.

Шестдесетгодишният Хашмат Гани от 2002 г. е председател на Великия съвет на кучите (етническа група в Афганистан, близка до пущуните). Освен кова оглавява и бизнесконсорциума The Ghani Group, в който влизат компании, предоставящи услуги в областта на сигурността на частни и държавни клиенти, внос и износ, строителство и недвижими имоти. Седалището на компанията е в Кабул, а една от дъщерните фирми се намира в Дубай

  Източник: frognews

Свързани статии