Актуално

На фокус

Божков: Слави е реплика на статуквото, вторият ешелон на ГЕРБ и ДПС

Божков: Слави е реплика на статуквото, вторият ешелон на ГЕРБ и ДПС

06.07.2021

Втори фронт

2004


„Противоречиви послания дават американците. Може би има чиновници в посолството, обвързани с Борисов. Аз бях рекетиран, аз бях ограбен, аз подадох сигнал“.

Това заяви Васил Божков в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV1 и TV+, учуден, че и Бойко Борисов не подлежи на санкциите, наложени на влиятелни българи по закона „Магнитски“.

Според него американците „пазят собствените си кучета“, защото Борисов „им свърши много услуги, изпълняваше тяхната политика“. Божков заяви, че е бил заинтересован от проекта на Слави Трифонов.

„Бях заинтересован от проекта на Слави. Идеите на Слави бяха добри“, каза бизнесменът. Той спомена, че е имал желание да окаже подкрепа на този проект – финансова, с влияние, с привличане на хора, с организиране на структури.

„Може би партията не принадлежи на Слави. Слави е една реплика на статуквото“, каза Божков. Според него в тази партия влиза вторият ешелон на ГЕРБ и ДПС, който иска да бъде наравно с първия.

Божков отговори и на въпрос кога ще бъдат изплатени печалбите на хората от неговата лотария: „Нарушиха Конституцията, блокираха една компания, как да им изплатим печалбите? Ние съдим България. Не може да отнемеш всичко на някого и после да искаш да си изпълнява дейността“.

„Аз излязох от всички бизнеси, не исках да давам подкупи. От този бизнес съм подпомагал много спортисти, културни дейци, театри, кина, 500 млн. лв. плащах данъци в държавата. Откакто мен ме няма, рекламите са излишно много, няма регулации. Затриха комисията по хазарта, дадоха на един човек да издава лицензи. Аз бях последният независим бизнесмен, те се опитаха да ме унищожат.

Зависимост се създава единствено от казината и игралните зали. Няма зависимост от лотарии“, каза още Божков.

    Източник: onovini.eu

Свързани статии