Актуално

На фокус

Божков: Кой предупреди Шиши? Той прехвърли всички свои сметки и "Магнитски" не го засегна

Божков: Кой предупреди Шиши? Той прехвърли всички свои сметки и

12.06.2021

Втори фронт

10736


За мен тези санкции по закона "Магнитски" са ми тотално смешни, защото на мен всичко ми е блокирано така или иначе. Първо от НАП, после от Прокуратурата, след това по КПКОНПИ. "Магнитски" не ме докосна, той се отнася за граждани в Щатите и работещи в Щатите, както и за хора с активи и сметки в Щатите. Най-интересното е, че мен ме слагаха в един кюп с Шиши (така Васил Божков нарича Делян Пеевски бел.ред). Това каза кандидат-депутатът Васил Божков пред Сашо Диков и Станислав Цанов в ефира на "ЕвроДикоФ" и "Цанов - Напред и нагоре".

"Кой предупреди Шиши да си прехвърли всичко и сега в момента той е един обикновен беден човек. Няма нищо. Нито имущество, нито пари по сметките. "Магнитски" и него де факто не го засегна. Според мен това е двойният аршин на американците", допълни той.

"Законът "Магнитски" е временен и той може да бъде отменен. Адвокатите ми във Вашингтон провериха, че има агенция ОФАГ, в която се назовава защо са санкциите. На мен де факто санкциите са ми наложени заради сигнала, който съм подал", коментира още Божков.

   Източник: eurocom

Свързани статии