Актуално

На фокус

Бойко Рашков: Ще има осветяване на предишното управление - щом президентът е казал, така ще е!

Бойко Рашков: Ще има осветяване на предишното управление - щом президентът е казал, така ще е!

12.05.2021

Втори фронт

6384


"Ще има осветяване на предишното управление, щом президентът е казал, така ще е", това заяви новият вътрешен министър Бойко Рашков на излизане от Министерския съвет.

"Ревизия на властта започнаха да правят в парламентарната комисия. Към нас подобни изисквания в момента няма,", поясни Бойко Рашков

И в отговор на въпрос добави: "Щом е казал президентът, ще има осветляване, дотолкова, доколкото времето ни позволи".

Той изрази увереност, че ако се налагат кадрови промени, неговият предшественик Христо Терзийски ще му помогне с тях.

МВР дължи на обществото спокойствие, активно противодействие и превенция на престъпността. Това каза пред журналисти пред МВР служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Другите задачи в общ план ще бъдат ежедневните на МВР. Трябва да обезпечим онова, което дължи МВР на обществото – спокойствие, активно противодействие и превенция на престъпността. Летните месеци, които предстоят са предпоставка за засилване на миграционния натиск. МВР има изключително важни задачи, за които ние ще направим всичко възможно да изпълним“, подчерта Рашков.

От своя страна досегашният министър на вътрешните работи Христо Терзийски посочи, че 25 години е работил в МВР и наистина си тръгва емоционално. „Това е важна част от моя живот. Сърцето ми остава с полицията. Всичко, което е необходимо от моя страна, ще бъде направено. Пожелавам успех на г-н Рашков“, каза още той.

Ще обърнем сериозно внимание да не се допуска купен вот на изборите, каза още Рашков.

„С г-н Терзийски обсъдихме някои неща, имахме това време. Но сега ще продължим разговора, за да се придобие информация какво е състоянието в МВР в общ план. Не можем да започнем да обсъждаме детайли. Като придобием необходимата информация, ще имате удоволствието да я получите. Днес е официален ден. Не искайте от мен да говоря едва ли не за задачи, които предстоят в МВР. Може би ще са необходими поне няколко дни, за да може да се навлезе в проблематиката на това голямо, сложно и отговорно ведомство“, заяви Рашков.

Той подчерта, че ще походят с необходимата отговорност главно към изборите на 11 юли и ще вземат всички мерки, които законът предвижда за функциите, дейността и правомощията на МВР, така че да гарантират на българското общество провеждането на честни, прозрачни избори, за които няма да има основание за оспорване. „Ще обърнем сериозно внимание да не се допуска купен вот, който изкривява политическата картина в страната“, каза още Бойко Рашков.

  Източник: epiceter

Свързани статии