Актуално

На фокус

Бойко Ноев: За Борисов политиката на Западните Балкани е Лепа Брена и плескавицата

Бойко Ноев: За Борисов политиката на Западните Балкани е Лепа Брена и плескавицата

24.02.2021

Втори Фронт

1066


Не може човек с битово разбиране за геополитиката да прави политика на Балканите. За Борисов политиката на Западните Балкани е Лепа Брена и плескавицата. Този човек, който еднолично е обсебил държавата и който я превърна в едно срутище всички области, напълно естествено е превърнал в срутище и външната политика.
Този коментар направи в ефира на предаването "Денят" с Веселин Дремджиев бившият военен министър и бивш посланик на България в НАТО.

"Този човек по потник, небръснат докара България до една външнополитическа изолация, до това всички да ни сочат с пръст и самият той със своя образ показва на света какво е това България, представена с някакви абсурдни искания към Република Северна Македония. Всички си мислят, че ние сме против език, против култура, идентичност, което не е вярно. Много просто трябва да се обясни - ние говорим за нарушаване на правата на българите в Република Северна Македония, дискриминация", посочи още Ноев.

По думите му именно тези проблеми са разбираеми за американските и европейските партньори на страната ни.

"Това е ключовият въпрос, който българското правителство поради някаква причина се срамува да постави. Българофобията е достигнала до такива крайности, че там няма права на българите. България вече 30 години не си мърда пръста. Сами сме си виновни", категоричен бе още дипломатът.

"Едноличната власт, която доминира в България, и всички под нея очакват “падишаха” да каже какво да се прави - това демотивира, разваля, троши институционалните механизми на държавата”, допълни още Ноев.

"За орталъка на Борисов с Путин се говори и ще се говори още повече, когато той слезе от този пост и съответните хора могат да говорят по-ясно. Питайте Цветанов за тайните срещи, които някой е провеждал извън България за “Южен поток”, коментира още бившият военен министър.

  Източник: frognews

Свързани статии