Актуално

На фокус

Бойко Ноев : В държавата на Борисов ми показаха документ от ДАНС с описани мои действия

Бойко Ноев : В държавата на Борисов ми показаха документ от ДАНС с описани мои действия

27.05.2021

Втори фронт

6729


Не му прави чест на Димитър Георгиев за тези изказвания, можеше да напусне с повече достойнство. Скоро ме намери човек, който ми показа документ с анализи на мои участия в телевизионни предавания, информация за мои пътувания и т.н. Това заяви експертът по национална сигурност Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и посланик в НАТО.

Защо, питам аз. Това е въпрос, който трябва да бъде поставен наравно с въпроса за подслушванията. Това се случи преди 2-3 месеца. Този въпрос ще задам на вицепремиера с молба. Помня името на агента и датата от този документ, обясни Ноев.

Според Ноев уволнението на Димитър Георгиев е закъсняло, защото в службата имало настанени външни интереси.

В държавата на Бойко Борисов не можете нищо да задействате по каналния ред. Няма на кого да се оплачете. Най-официално съм поискал среща, няма нищо за криене, каза още Ноев.

Въпосите, които се поставят тези дни и всичко, което извира, опира до използването на специалните служби за личен интерес. Това трябва да бъде прекратено." - посочи той.

Ноев смята, че ДАНС трябва да бъде преучредена и 30-40% от състава да бъде подменен. Според Бойко Ноев контраразузнаването изпълнявало поръчки. Ексминистърът дори бил посъветвал от бившия главен прокурор и шеф на КПКОНПИ да не говорят по телефона, защото се подслушвал.

   Източник: frognews

Свързани статии