Актуално

На фокус

Бойко иска да ни пуска по ресторантите, Министър Ангелов: За да има хора в заведенията, те трябва да са живи и здрави

Бойко иска да ни пуска по ресторантите, Министър Ангелов: За да има хора в заведенията, те трябва да са живи и здрави

19.01.2021

Втори Фронт

3749


Разнобой във властта за мерките срещу коронавирус, Борисов лобира за отваряне на заведенията, но при едно важно условие- възможността ресторантите да могат да работят с капацитет от 50% до 22,30 ч вечерта.

„Не на последно място трябва да се помисли и магазините в моловете да могат да работят при ясно определен компромисен начин, но без местата, на които се събират много хора вътре около заведенията за хранене и без детските кътове“, категоричен бе премиерът Борисов.

Разхлабване на противоепидемичните мерки в определени сектори и бизнеси бе обсъдено на работно съвещание, свикано от министър-председателя Бойко Борисов. В него участваха членове на правителството и представители на Националния оперативен щаб.

На категорично различно мнение за мерките е здравният министър Костадин Ангелов.

"Хората трябва да са живи и здрави, за да ходят в ресторанти и в молове", заяви на пресконференция здравният министър Костадин Ангелов. Той обясни, че с ресторантьорите не са от двете страни на барикадата и призова за търпение, за да не изгубим това, което сме спечелили.

До четвъртък ще продължат обсъжданията със заинтересованите страни за противоепидемичните мерки, като и днес е предвидена среща в Министерството на здравеопазването. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. По думите му, премиерът е бил запознат с епидемиологичните данни в страната в момента, с темпа на ваксинация и с всички предизвикателства пред здравната система.

Свързани статии