Актуално

На фокус

Бойко Борисов пак на обиколка: Президентът Радев ясно да каже кои пари да бъдат спрени

 Бойко Борисов пак на обиколка: Президентът Радев ясно да каже кои пари да бъдат спрени

18.01.2021

Втори Фронт

2167


Бойко Борисов този път беше на  посещението в град Лъки, където каза, че са  отпуснати 470 хил. лева за двете свлачища в района.

Примиерът допълни, че 15 години е бил „най-стиснатият” в държавата, като поясни, че няма друга такава политическа сила или премиер. „Неслучайно сме в Европейския банков съюз и чакалнята на еврозоната”, каза Бойко Борисов.

Примиерът използва визитата си, за да иска поиска президентът да уточни кое съсловие властите са облагодетелствали. „Това са пари, които отиват директно при хората”, каза Борисов.

Той се обърна към президента и с още един монолог:
"Да спрем изплащането на 106 милиона лева на месец за пенсионерите и 15-процентното увеличение на парите за полицаите? Или да спрем двойното увеличение на заплатите на учителите или парите за кметовете? Или за хората на първа линия и мерките в подкрепа на бизнеса? Или за АМ „Хемус“, Ботевград - Мездра, Монтана - Враца - Видин, АМ "Европа" и АМ "Струма". Именно защото реагирахме първи на кризата и финансирахме ключовите мерки за справянето с пандемията - днес сме на едно от последните места в Европа по заболеваемост", каза Бойко Борисов.

„Да каже кои пари да бъдат спрени - за хората на първата линия - 84 млн. на месец. От тези милиард и 300 млн., които даваме за бизнеса. Кои пари да спрем? Или да каже - спрете „Хемус” - не е важно за Варна, Велико Търново. Или спрете втория лот на „Европа”. Харчели се пари. 5 млрд. са в тези проекти. Много лесно е да се говори. Да каже: „Не ни трябват нито кораби, нито машини”. Казва и ги спира, да видим”, допълни Борисов. 

[video]

Свързани статии

Левицата