Актуално

На фокус

Бойко Борисов: Нашите мерки срещу пандемията са най-либералните в света ВИДЕО

Бойко Борисов: Нашите мерки срещу пандемията са най-либералните в света ВИДЕО

03.02.2021

Труд

817


Нашите мерки са най-либералните в света и параметрите ни позволяват учениците да тръгнат на училище, да отворим и моловете и фитнесите. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в предприятие за сладкарски изделия в жк. „Люлин“ в София. С него е министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

"Най-голямата радост за нас е, че такива големи предприятия с огромно име с света продължават да инвестират. Те не си тръгват, а продължават да строят, да правят нови мощности. Това отговаря на всички въпроси относно инвестициите. Това са ни любимите производства. Това са много работни места, работи се и за износ. Изключително доволни сме. Това, че инвестираме в инфраструктурата, помага на предприятията, защото всичката продукция отива в другите страни по автомагистралите“, заяви той. По думите му се правят огромни инвестиции в малките и средните предприятия в страната.

„Нашите мерки относно пандемията са най-либералните в света. В сравнение в Франция, за момент хората да си представят, че в 18.00 часа трябва да са си по домовете. Обикновено взимаме само лошото и пропускаме това, в което сме по-напред. Само мога да се радвам. Пазете хората. Опитваме се и работните места да пазим, както и психическото здраве на хората. Всяка държава сама решава какви мерки да сложи, но нашите параметри са такива, че ни позволяват учениците да тръгнат на училище, да отворим и моловете и фитнесите. Дай Боже така да продължим. Ваксинираме много усилено“, заяви той.

Според министър Лъчезар Борисов по време на пандемия предприятията показват, че в България има добър бизнес климат. Той посочи, че инвестицията в завода на "Нестле България" е 25 млн. лв за модерна линия на производство.

[video]

 

Свързани статии