Актуално

На фокус

Бойко Борисов: Мангъров ще се ваксинира, там е спасението (видео)

Бойко Борисов: Мангъров ще се ваксинира, там е спасението (видео)

28.12.2020

Марица

2266


В последния празничен ден за годината премиерът Бойко Борисов е на проверка. Той посети  центъра за разпределение на пациенти с COVID-19.

Борисов е със здравният министър проф. Костадин Ангелов. Премиерът  поздрави лекарите и се зарадва, че чува смях.

Бойко попита дали имат нужда от нещо, а здравният министър му обясни, че на хеликоптерната площадка, която е нова, са кацали 12 пъти и са пристигали пациенти.

Ще има и параклис, обясни проф. Ангелов на премиера. "Да, веднага да се направи", отсече премиерът.

"Мерките бяха много точни, много навременни. В резултат на това смъртността и заболяваемостта спаднаха. Огромната ми радост е, че излекуваните са много повече от новозаразените", заяви Бойко Борисов.

"Ще видите, че с ваксината ще стане като със санирането. В началото плашеха хората, че ще им се вдигнат данъците, някой ще им купи жилищата, ще им ги продаде. Като видяха хората колко е хубаво, сега кметовето само за това питат - кога ще продължи санирането.

Същото е и с ваксината. Идва все повече информация, все повече ще се обяснява на хората, ще дойдат различни ваксини. В началото всеки се пита нужно ли е или не, но сега като видят знаковите доктори, които си поставят ваксината процентът ще го достигнем. Даже с Мангъров говорих и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. И него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100% "за" ваксиниране".

Той се обърна към здравния министър да внесе предложение за нов скенер в центъра още на следващия Министерски съвет.

"699 са ваксинираните от вчера. В четири точки са обобщените числа. Най-много са Пловдив. Нямаме данни някой да има проблеми след ваксинацията", каза здравният министър проф. Костадин Ангелов.

[video]

 

 

 

Свързани статии

Левицата