Актуално

На фокус

Бойко Борисов: До последния отпадък трябва да се изчисти!

Бойко Борисов: До последния отпадък трябва да се изчисти!

15.01.2021

Втори Фронт

1273


 

"220 000 лева отпуснахме за почистването на отпадъците от коритото на река Искър край Своге. Това решихме на извънредно заседание на Министерския съвет", това каза по времен на живо включване във фейсбук премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Премиерът призова още гражданите да спрат да си хвърлят боклуците на нерегламентирани места.

"Кметът на града и областният управител бързо трябва да организират почистването на реката преди да е застудяло. До последния отпадък трябва да се изчисти! Призовавам българските граждани да не си изхвърлят боклуците на нерегламентирани места и в деретата на реките по този начин. Природата ни е много важна – трябва да я пазим и уважаваме", каза още Борисов


Почистването на отпадъците ще струва хиляди левове, заявиха от ВЕЦ-Своге
Областният управител на София ще се срещне с директора на Регионалната инспекция по околна среда и водите, собственика на ВЕЦ-Своге и кмета на града, за да обсъдят проблема с плаващите отпадъци по река Искър.

Как и кога ще бъде почистен боклукът в река Искър

До замърсяването се стигна след поройните дъждове през последните дни, които събраха на едно място огромни количества битови отпадъци, клони и дървета. Почистването на тоновете боклуци край централата ще струва хиляди левове, пресмятат от ВЕЦ-а. Работата ще започне веднага, след като нивото на водата спадне. 

Свързани статии