Актуално

На фокус

Босът на Бистришките тигри: Явно е заради Борисов! Бяхме там не да убиваме, а да храним животните

Босът на Бистришките тигри: Явно е заради Борисов! Бяхме там не да убиваме, а да храним животните

23.07.2021

Втори фронт

5462


Задържани за бракониерство се оказаха за няколко часа бившият председател на ДАНС Димитър Георгие, както и собственикът на футболния клуб Витоша (Бистрица) Сергай Ташков. Последният категорично отрича за незаконния лов. А в случилото се вижда политически нюанс.

В ареста попаднаха и служител на ДАНС, както и горският стражар Владимир Петров. По-малко от две денонощия след задържането, Сергей Ташков категорично отрече да е бракониер.

„Г-н Георгиев, аз и другото момче – нито сме стреляли по животни, нито е имало такива работи”, каза пред NOVA Сергей Ташков и подчерта: „Дори не сме го виждали това прасе”.

„Качихмe се да нахраним животните в планината. Бяхме преди това на гости на приятел, разбрахме се да спим в тях, затова бяхме и с пушките. Аз пушката винаги си я нося с мен, защото там няма каса и няма къде да я оставим”, обясни Ташков.

Имали планове да ловуват, но на следващия ден, като заявка за това щели да пуснат няколко часа по-рано, разказва Ташков. Във вторник вечерта четиримата тръгнали да слизат с джипа му от  планината. Като през цялото време се движили сами.

Въпрос: Казват, че са ви спрели около 02:55 часа през нощта?

Отговор: Глупости. 11 часа най-късно. То там е един път, разбирате ли? Ние сме един след друг. Две коли бяха зад нас. Бял джип, в който се оказа, че е прасето, и още една кола зад нас. Извадиха ни като най-големите престъпници. Наредиха ни отстрани и седем часа чакаме в гората… до ареста стигнахме сутринта.

До ареста стигнали и двамата мъже от белия джип. „Това е горският на района и още едно момче – Димитър”, твърди Ташков.

Ден след ареста горският – Владимир Петров, дойде до стопанството в Симитли. За да прекрати договора си. „Подал съм си молба за напускане и не коментирам повече”, заяви той.

На въпроса „Кой уби прасето?” и Ташков твърди, че не знае отговора. Единствената версия за случилото се само.. дочул. В нощта на ареста. По време на разговор между шофьора на белия джип и полицаи.

„Чух че вика: Да, имаше куцо прасе. Бутнах го. Ама беше на 10 метра – не чувах. А ние не сме го видели това прасе”, заяви Ташков.

Въпрос: Виждате ли политически замисъл в това?

Отговор: За мен да. И то заради Георгиев. Виждате обстановката – той се познава с Борисов. Аз също.

Въпрос: Борисов често рита с вас, нали?

Отговор: Борисов не е ритал от 6 години за нас.

Въпрос: Мислите ли, че е заради него?

Отговор: Предполагам. Не виждам друго.

Сега се очаква експертиза, която да отговори на въпроса как е убито дивото животно.

 „Да е стреляна с ловно оръжие, другият начин е да е блъсната с автомобила, третият начин, който е най-малко вероятен, съвсем случайно да е намерена умряла пет минути преди да я приберат нарушителите, което аз не вярвам”, категоричен е Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП.

“Нищо не ме притеснява. Да си правят експертизи колкото искат. Не сме стреляли по животни”, категоричен е Ташков.

Че не е убивал животни, каза за NOVA и бившият шеф на ДАНС – Димитър Георгиев. Който също твърди, че дивото прасе не е било в колата, с която той се е придвижвал.

Засега обаче обвинения няма срещу никого. Иззети са пушки, патрони и заглушители.

„Когато нашите служители пристигат на проверката заварват автомобили с повишена проходимост. В единият има убита дива свиня. Задържани са и нарушители по Закона за лова за предполагаемо бракониерство”, обясни директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. По неговите думи служителите не са имали контакт и разговор със задържаните. Това са направили органите на МВР.

   Източник: onovini.eu

 

 

Свързани статии