Актуално

На фокус

Боряна Димитрова: Избирателят на Слави Трифонов се чувства губещ, неразбран, забравен

Боряна Димитрова: Избирателят на Слави Трифонов се чувства губещ, неразбран, забравен

17.04.2021

Втори Фронт

1301


България не е каквато беше преди 10 години, когато ГЕРБ пое властта. Светът не е същият, нови поколения излязоха на политическата и социална сцена. Има нови очаквания за едни, а за други - изисквания. Така че промяна има, но дали има поврат - нека изчакаме, за да видим какви ще се посоките, какви ще са резултатите, коментира в предаването “Панорама” на БНТ социологът Боряна Димитрова от агенция “Алфа Рисърч”.

Според нея “хубаво е да гледаме с по-внимателно око на различните жокери, които ни подава този безспорно интересен парламент”.

Боряна Димитрова обрисува избирателя на “Има такъв народ”: “Чисто социално и демографски две неща правят впечатление: първо, много по-млад - Слави Трифонов практически е първа политическа сила сред поколението 18-30 г., и второ, това е избирател на периферията - не просто от окръжните градове, малките градове, но и периферията на градовете, включително хората в чужбина.”

Социално-психологическият портрет на този избирател сочи, че “той се чувства губещ, неразбран, забравен от политиката” и обикновено “наказва политиците с презрението си, като не гласува за тях”. “В този случай, обаче, той намери своя израз - човек, който да служи като мегафон на тяхното недоволство, изразявайки презрението си вътре през парламента”, обясни Боряна Димитрова.

Източник: glasove.com

Свързани статии