Актуално

На фокус

Борисов: Ще се окаже, че България най-добре управлява кризата (видео)

Борисов: Ще се окаже, че България най-добре управлява кризата (видео)

04.01.2021

Втори Фронт

3276


"Влизаме в новата година с най-ниския дефицит и с най-ниския външен дълг в ЕС. Повече оптимизъм, ваксиниране и съм убеден, че ще излезем от пандемията Сега оздравелите са в пъти повече от заразените и се надявам скоро да се възвърне нормалният живот. Днес в страната ни пристигаха още 25 000 дози ваксини. До няколко дни ще дойде още една пратка и скоро ще започнем ваксинирането и на възрастните хора, и на учителите. Ваксинирането ще бъде безплатно и доброволно за всички български граждани", обяви премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

"От днес децата отново посещават ясли, детски градини, а учениците до четвърти клас се върнаха в клас. Това стана възможно, когато натискът на болниците намаля. Всеки ден наблюдаваме ситуацията с разпространението на вируса. Напредва изграждането на АМ „Хемус“. Обещал съм на варненци магистралата. Това е необратим проект, който се строи на максимални обороти", твърди още премиерът.

Тази сутрин Бойко Борисов посети завода за производство на бойлери във Варна. "Благодарение на мярката 60/40 във Варна са запазени 10 000 работни места с над 22 млн. лв, отпуснати от държавата. Ще мине време и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата. "Елдоминвест" е едно модерно предприятие, което разширява своето производство. В предприятието са заети 540 души и благодарение на мерките на правителството те са запазили своята работа, въпреки пандемията", заяви още Бойко Борисов.

[video]

Свързани статии