Актуално

На фокус

Борисов: В света има демографска криза, а ние строим нови училища, защото има повече деца

Борисов: В света има демографска криза, а ние строим нови училища, защото има повече деца

13.01.2021

Втори Фронт

3536


Премиерът Борисов и днес намери повод да се похвали на  заседанието на МС, като изтъкна за пореден път свои заслуги в развитието на страната. Този път Бойко Борисов  направи интересен паралел между кризата в света и раждаемостта  в страната ни.

"Заради демографската криза в света, ние се радваме, че трябва да строим нови училища, защото има повече деца. Коментарът му беше по повод отпускането на 2 млн. лв. по тригодишната програма на МОН за изграждане на детски градини, ясли и училища. С министър Каракачанов в тази криза не даваме само пари за хеликоптери, танкове, самолети и всичко останало, а и за образователната инфраструктура, подчерта още той.

“По програмата на МОН за нова образователна инфраструктура ще бъдат построени 11 изцяло нови училища, а 36 ще бъдат надградени. Ще има нови 35 детски градини и ясли. Общо по програмата се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 млн. лв. за всяка от трите години. В същото време само за миналата година на Столична община сме отпуснали 65 млн. лв. С тези средства в София ще се открият 23 градини.1,8 милиона лева отпусна правителството за закупуването на нова медицинска апаратура за болницата в Гоце Делчев. Така се решава голям проблем за Гоце Делчев и за МБАЛ „Иван Скендеров“, която обслужва 70 000 души"

Бойко Борисов коментира още във фейсбук, че партньорството му с местната власт е в името на хората и няма значение партийната принадлежност на кметовете. 

[video]

Свързани статии