Актуално

На фокус

Борисов: Това е България на Радев, Гърция взима 30 млрд. евро от ЕС, а ние - нула (ВИДЕО)

Борисов: Това е България на Радев, Гърция взима 30 млрд. евро от ЕС, а ние - нула (ВИДЕО)

20.06.2021

Втори Фронт

7793


Докато другите потапят от омраза, абсолютно нищо друго не чуваме - представяте ли си какво щеше да е, ако нашите приятели от съседна Гърция завчера получиха 30 млрд. евро, а България да не е получила - нула. Ако управлявахме ние, както винаги, когато гласуваха Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел - даваха за Гърция, даваха за България. Ние поставихме План за възстановяване, а от злоба и инат те го замразиха. Докато нашите съседи ползват милиарди евро безвъзмездна помощ, а България още не си е подала плана. Това е България на Радев, това е едноличната диктатура. Това каза лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов, който е на поход в Искърското дефиле.

"И неслучайно журналистите ни питаха - страх ли ви е от служебно правителство, откъде може да им дойде на акъла - и те са знаели и предчувствали, че единствената опозиция на това правителство е ГЕРБ. Това е жесток повторен шамар", каза Борисов.

Първият шамар е за ваксините. Виждате мерките се натягат много в Русия. Помните, нас ни караха да купуваме руска ваксина. 17-18 000 са заболелите в Русия днес. И затягат мерките. Вдигнаха се във Великобритания -  около 10 000. Новите щамове идват.  Ние имаме 2 700 000 ваксини, подсигурени от нас. И то от цялата палитра – Янсен, Джонсън, Пфайзер, Астра, Модерна… Кой каквото иска. Те и това унищожиха“, припомни Борисов.

"Другите държави вече имат Планове за възстановяване, ползват парите, за да си поддържат народите, а те са се съсредоточили само в злоба, ярост и нарушаване на законите, коментира лидерът на ГЕРБ и добави, че много разчита на младите хора.

"Това е голям провал, но те и на други неща ще се провалят. Европа дава милиарди на другите държави, а те излизат и казват на лекарите, санитарите - нямаме пари, ми нямате, защото сте некадърни да си направите плановете. Нашия план го предоставихме в парламента преди няколко месеца, хубав - лош, сега щеше да има пари, както за Гърция. Щяха да се къпят в пари и нямаше да обясняват на бизнеса, че няма грантове ще има кредити, няма за медицинските сестри. Те се съсредоточиха в най-лесната кражба НАП и Митници и там е тоталният им провал. Там контрабандистите вършеят сега и вижте им назначенията.", коментира Борисов.

„Какво направи Радев за един месец? Без план, без ваксинация… Само за един месец. И като го питат журналистите въпрос, той вика: „Нападат семейството ми!“. Ама кой напада? Те ни нападат нас непрекъснато. Че го питали защо като си давали подаръци, защо си пишат листчета? Какво слага в джоба? Какво е писал – „Благодаря ти?“. Те нас на идиоти ли ни правят?“, попита Бойко Борисов. Той подчерта, че е доверчив човек и приемаме, че са искрени. „Дават си подаръци, поздравяват се… Аз не знаех, че президентството се занимава с трансплантации. Явно това е нещо, което не сме знаели. Защото му благодарят за трансплантация. Как секретар на президента урежда трансплантация?“, попита още Борисов.

Според председателят на ГЕРБ, това разследване, което инспирират в момента - от 2009-а година, това е просто истинска наглост. „От 2009-а година и то какво правил Миро Найденов, но да ме оцапат и мен. И то гледай какви компромати – човекът си е жив и здрав. И жена, и деца, всички са си живи и здрави. Но всичкото това е, за да излиза по новините: „Бойко е извикан на разпит!“, обясни Борисов. Според него, това внушение се прави с цел сплашване. „Министърът ми обявява, че ме призовава. Представяте ли си? Аз ще отида да питам какво има от 2009-а година. Едно време, когато партията на Бойко Рашков управляваше и колите на милицията бяха боядисани в жълто и синьо, казваха: „Влизаш в милицията жълт, излизаш син“. Тази „покана“ е да сплашат всички Вас“, категоричен бе Бойко Борисов.

"Аз се надявах, че ще разпитат Спецов къде е човекът, на когото продаде фирмата. Жив ли е или го убиха, ако е скрит - къде е, защо го крият. Нали разбирате наглостта - пуснали са на Делян Добрев и на цялата група данъчни проверки, а не го питат къде скри човека", обясни лидерът на ГЕРБ. "Защо не питат този човек с 6 присъди как е намерен", допълни той.

"Всичко, което говореше Радев преди няколко месеца, сега го правят те. И аз се чудех откъде им идва на акъла да говорят за диктатори, мутри, юмруци, но днес е хубав ден, нека се натоварим на максимум, посочи Бойко Борисов.

"Няма от какво да се срамувате, направихме така, че цяла Европа до един всички лидери са били в България по няколко пъти. Аз съм единственият българин, два пъти съм бил на камината в Белия дом. От Берлин до Кремъл, от Лондон до Париж - в един ден ме приемаха президент и премиер на Франция, а следобед канцлера на Германия и президентът. Как се прави това протоколно, ако не те знаят на малко име и не си направил много", завърши бившият премиер.

[video]

 

Източник: в. “Труд”

Свързани статии