Актуално

На фокус

Борисов: Слави Трифонов ще е виновен за провалените следващи избори! (ВИДЕО)

Борисов: Слави Трифонов ще е виновен за провалените следващи избори! (ВИДЕО)

24.04.2021

Втори Фронт

6759


Според премиера в оставка Бойко Борисов лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов ще носи цялата отговорност за провалянето на следващите избори. Коментарът му идва на фона на приетите на първо четене промени в Изборния кодекс по предложение на „Има такъв народ“, съобщават от dariknews.bg.

„От практиката знам, че когато една партия се заеме първо с избирателния кодекс, никога няма успех за тях”. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов пред младежи от ГЕРБ във видео, излъчвано във Facebook профила му.

„Депутатът Трифонов може би не разбра какво му направиха. Всички си отхвърлиха своите избирателни закони. Но от второто четене депутатът председател на партия Слави Трифонов носи цялата отговорност за провалените следващи избори. Това ще му го напомням всеки ден. Когато ги касират, ще го обвиня в задкулисие с Радев, че иска да държи държавата в диктатура. Нека ги приемат предложенията, гласувайте с 200 и се смейте за това, което ще причинят на държавата”, обърна се Борисов към актива на партията.

„Нека дойде Слави Трифонов срещу мен и да си говорим за политика. Ще се чувства по същия начин, както аз ако ме вкарат в неговото шоу и ми дадат микрофон да запея песен. Ще пея, но не като него. Това е разликата, това осъзнават в момента. Излизат, нападат жени в парламента, съскат. Ето управлявайте, един месец мина, вие ме държите премиер. Нали искахте да се махам“, продължи Борисов.

„Сега цял свят се отказва от електронното гласуване заради хакерите, ние ще го въвеждаме. Знам поне две разузнавателни централи, които ще се намесят веднага и ще видите резултатите. Искат да въведат гласуване по пощите – вижте в Австрия как касират изборите“, даде пример премиерът в оставка.

Борисов разкритикува Радев и че се бави с връчването на мандата за съставяне на правителство на втората партия. Той посочи още, че Радев не е изказал позиция по казуса с Алексей Навални, шпионския скандал и напрежението в Източна Украйна.

„Защо настояваха толкова бързо да върнем мандата? Ние вчера в 07:30 правихме изпълнителна комисия, за да го върнем в 09:30 и президентът да използва деня да даде мандата на втората партия. Тя да ни обяви 1 месец след изборите кой ще е премиер и кои ще са министрите. Вече 1 месец след изборите не знаем какво ще правят. Хвърлиха се да правят комисии”, добави Борисов.

Преди това той коментира Мая Манолова, която вчера като председател на комисията по ревизия нахлу в „Булгартрансгаз” и поиска цялата документация по „Балкански поток”.

„Тя трябва да прави шоу. Тя трябва да говори ежедневно, ежеминутно, тази истерия да продължава. Да изпратят писмо до съответните агенции за това, което искат. Ще им ги сложат в папки, ще ги закарат в парламента под опис. Такива работи – дай ми флашката. Такива работи няма! Писмено! Ние сме правова държава, всичко ще им дадем. Не искаме оставка”, заяви Бойко Борисов.

Ако беше лесно – комунистите щяха да са направили метро – в Москва има, тук нямаше, посочи премиерът в оставка.

„Ние паркове, градини, инфраструктура, пречиствателна станция, детски градини училища – целево – всичко това се е направило. София е модерен град“, заключи той.

 

[video]

 

Източник: onovini.eu

Свързани статии