Актуално

На фокус

Борисов: Ще предложа друг премиер, натовски настроен ВИДЕО

Борисов: Ще предложа друг премиер, натовски настроен ВИДЕО

14.04.2021

Втори фронт

4144


Премиерът Бойко Борисов е на поредна обиколка из страната. Този път се спря във Велико Търново заедно с министрите на финансите и здравеопазването - Кирил Ананиев и Костандин Ангелов. Те бяха посрещнати от кмета на града Даниел Панов.

Той посети храм и припомни, че правителството в сряда е отпуснало допълнително 4 млн. лв. за църкви.

Борисов каза, че може да показват само какво правят.

Той припомни какво е направено от властта по време на мандата на ГЕРБ: "Влязохме в Банковия съюз, Строи се Хемус, Струма, Европа".

На въпрос дали той ще бъде кандидатурата на ГЕРБ за премиерския пост: "Много хора държат аз да съм кандидата за премиер, обединението прави силата. Не е редно и аз като Радев да разделям нацията. Ще предложа друг премиер, натовски настроен". Борисов не даде конкретика кои министри ще предложат в кабинета.

Отново коментира и служебното правителство и въпроса "страх ли ги е ГЕРБ от него?": "Народът се произнеса и за чекмеджета, чанти. Страх ме е само от Господ". По думите му, ако се стигне до служебен кабинет би означавало, че партиите не са проявили мъдрост. И пак се върна на резултатите от изборите като каза, че излизането на Слави Трифонов на политическата сцена не е случайно.

"Ще коментираме промени в Изпълнителната комисия, не съм си свалил доверието от Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, ще направим анализ защо в тези градове, където сме направили толкова много са такива резултатите", коментира Борисов.

[video]

Източник: МОНИТОР

Свързани статии

Левицата