Актуално

На фокус

Борисов с предизборния лозунг ”Работа, работа, работа” дни преди старта на кампанията

Борисов с предизборния лозунг ”Работа, работа, работа” дни преди старта на кампанията

02.03.2021

Втори Фронт

917


“Работа, работа, работа” заяви Бойко Борисов пред работници на тунела “Железница”. Предизборната кампания още не е започнала (уж), но предизборният лозунг на партия ГЕРБ излезе от устата на премиера в ефира на Севда ТВ във Facebook.

Някакво заобикаляне на правилата на Централната избирателна комисия се получава напоследък. Управляващите заливат ефира на националните телевизии, обясняват колко много работа са свършили, колко са отговорни и колко добре са управлявали пред последните четири години, как се справили с кризата… Борисов пък съвсем традиционно обикаля страната и инспектира.

А уж предизборната кампания започва чак в петък. Усещането обаче изобщо не е такова.

Никой обаче не казва нищо. Борисов заяви - той ще е премиер, нищо че е водач на листи. Министрите са си министри, нищо че са водачи на листи. Тоест те хем ще управляват, хем ще са в кампания. Предизборни абсурди…

Какво пише в Изборния кодекс?

Чл. 182.

(1) Не се допуска предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.


(2) Лицата на изборна длъжност в синдикалните и работодателските организации не може да провеждат предизборна агитация на работните си места.

(3) Забранява се използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация.

(4) Не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден.

(5) (Нова - ДВ, бр. 39 от 2016 г., в сила от 26.05.2016 г.) Не се допуска извършването на предизборна агитация от служители на вероизповеданията. Не са предизборна агитация извършването на религиозни обреди.

Трима водачи на листи на ГЕРБ обаче застанаха пред тунела “Железница”, за да покажат как върви работата там и да обещаят кое кога ще е готово.

“Приказващи в България колкото искаш, но да застанат до нас и да покажат кой какво е направил последните 30 години. Ние показваме какво сме направили", подчерта Борисов.

 

Източник: frognews

 

Свързани статии

Левицата