Актуално

На фокус

Борисов пред партийния актив: Парите на цялата олигархия са срещу нас

Борисов пред партийния актив: Парите на цялата олигархия са срещу нас

11.05.2021

Втори фронт

10436


Онлайн започна националната конференция на партия ГЕРБ. Тя се излъчва в YouTube и Facebook. Лидерът Бойко Борисов събира структурите и ще обяви кадрови промени в партията и да стегне актива за предстоящите избори през юли.
Събранието открива административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Досегашното ръководство е събрано в малка зала в НДК, с видео екрани от 29-те точки, от които ще има включвания от страната. Медии не са поканени. Официално, събитието се провежда онлайн заради пандемията.

Партийният актив разиграва демокрация. Онлайн са събрани всички структури на ГЕРБ в страната и точка по точка гласуват предложенията, направени на националната конференция. Има си председател на комисията по кворума, разни секретари.

Всички гласуват “за”. “Въздържал се” - няма. Против - още по-малко.

На трибуната в НДК излезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Заговори за олигархията, срещу която партийният актив е изправен:

"От тримата зам.-председатели на партията, с кмета на София и Бургас изобщо не е хипотезата същата, каквато при Цветанов. Те станаха в пъти по-добро място за живеене като градове. Направиха се толкова много неща, че няма да ми стигне времето да ги изброя - от метро, спортни зали, околовръстни… Логиката ми каква е? Предстоят два много тежки месеци срещу много пари, които са изрпавени срещу нас - парите на олигархията. Направих недопустими грешки, които за радост се отчитат като успехи сред нашите евроатлантически партньори. Предлагам двамата зам.-председатели да останат членове на изпълкома - не отива днес да предложа на кмета да иде някъде, защото има работа в града. Като член на комисията, може спокойно да помага. Същото важи за Димитър Николов. Те остават от най-уважаваните, най-заслужилите. Не е свалено доверието към тях. Обичаме ги, уважаваме, но партийната работа изисква ежедневно присъствие на събрания".

“Какво следва?”, попита Борисов, а след това започна “гласуване”. Лидерът обаче реши: Ама аз ще си седна, докато мине цялото гласуване…”

  Източник: frognews

Свързани статии