Актуално

На фокус

Борисов поиска оставката на Зико, тъй като не се справил като кмет

Борисов поиска оставката на Зико, тъй като не се справил като кмет

04.02.2023

Втори Фронт

126


Кметът на Пловдив Здравко Димитров и заместникът му с ресор строителство Пламен Райчев да си подадат оставките заради скандалите около строежа на стадион „Христо Ботев" - това поиска при днешното си посещение в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той заяви, че казва това с болка, но Здравко Димитров го е предизвикал с отговора си на последната им среща миналата неделя. Зико заявил, че излиза в оппуск, за да си обърне внимание.

„Аз, брат ми да ми отговори така – аз нямам брат, ще му поискам оставката незабавно!", подчерта Борисов и допълни: „Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде проблем!"

Лидерът на ГЕРБ припомни още: „Преди месец и половина на стадиона на Ботев казах, че той няма да е кмет на Пловдив повече."

Зам.-кметът Райчев трябва да си замине незабавно, подчерта Борисов.

Той посочи, че действията на ръководството на общината предизвикват само протести. Нарече работата им по строителството на стадион „Христо Ботев" немарлива и некачествена. Борисов подчерта, че за пловдивските стадиони са отпуснати средства в пъти повече, отколкото за всички други.

ГЕРБ търпи негативи. За тия стадиони аз съм идвал пет или шест пъти в Пловдив, припомни Бойко Борисов.

„Единственото, което сме казали от първия ден, е, че това го правим за феновете, за Пловдив, за да се играят финали.", допълни Борисов.

С парите, които осигурихме, си създаваме ядове. Заради някакви? И нещо повече – обвиняват партията в корупция!

Припомням, дни наред в Пловдив има напрежение заради строежа на стадионите „Христо Ботев" и „Локомотив". Привържениците и на двата футболни клуба протестират срещу наливането на милиони левове в строежа на стадион „Христо Ботев" и настоавят за равнопоставеност на отделените средства за изграждането на стадиона на Лаута.

Феновете искат одит на строежите и настояват за пълна прозрачност как се харчат публичните финанси. 

Източник: БНР

Свързани статии