Актуално

На фокус

Борисов пак от хола му: Искаме нормални отношения с Русия, но няма да шпионстват тук ВИДЕО

Борисов пак от хола му: Искаме нормални отношения с Русия, но няма да шпионстват тук ВИДЕО

29.04.2021

Втори фронт

2566


Искаме да имаме нормални отношения с Русия, да развиваме икономическите си връзки, но ясно сме казали че те няма да шпионстват тук, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов на Екатерина Захариева на работна среща. "Искам да обясниш ясно нашата позиция. Ние сме за развитие на отношенията с Русия, но съм казал ясно - няма да шпионствате в България, заяви Борисов. Много преди чехите ние сме казали нашата позиция по този въпрос. Особено за палежа в склада", добави Бойко Борисов.

"Една по една падат маските на мнозинството. Гражданите очакваха мажоритарен вот и промяна във финансирането на партиите. Вече е ясно, че нито едно от тези неща няма да се случи благодарение на машинациите на нашите опоненти. Вчера обвиниха ГЕРБ в съглашателство с БСП и ДПС, а само ден по-късно и този мит бе разрушен. Ключовите точки за "Росенец" и субсидиите отпаднаха от дневния ред на парламента след задкулисни договорки именно между БСП, ДПС и новите партии. Искат и закриване на КПКОНПИ и специализираните органи. Така имущество за милиарди ще се върне бързо при най-знаковите лица на олигархията и може би с тях ще се финансират предизборните кампании на някои партии. При нови избори обаче съотношението на силите в парламента ще е същото, но ще сме загубили ценно време и държавен ресурс. Жаждата за еднолично управление на някои политици води държавата надолу. Народът неведнъж ни е давал властта след тотални провали на управляващите и кризи за милиарди. Ние стабилизираме държавата и вдигаме доходите. И после същите тези виновници идват и казват как ГЕРБ трябва да се изчегърта". Това коментира премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук.

"Самопровъзгласилите се за партии на промяната могат веднага да сформират кабинет и да поръчат от руската ваксина. Докато обаче отговорността за управлението е при нас - ние ще спазваме европейските правила и ще направим поръчка само след като ЕАЛ одобри препарата", категоричен е Борисов.

Той добавя, че вече над 6,1 млрд. лв. са вложени в борбата с пандемията и социално-икономическите мерки. Благодарение и на това нивата на безработица у нас се върнаха на предкризисните нива, добавя Бойко Борисов.

Във връзка с разкритията на нашите специални служби и на българската прокуратура днес ще имам среща с посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова, информира Екатерина Захариева.

Нашият стремеж е да развиваме равнопоставени отношения с Русия, но винаги когато се засягат националната сигурност и се извършат нарушения на международните ангажименти ние реагираме. Затова днес ще имам сериозен и, надявам се, честен разговор с руския посланик, каза още тя.

За радост, Русия има сериозен посланик у нас и се надявам да имате честен разговор, каза Борисова на Захариева. Искам да обясниш ясно нашата позиция. Ние сме за развитие на отношенията с Русия, но съм казал ясно - няма да шпионствате в България, заяви Борисов. Много преди чехите ние сме казали нашата позиция по този въпрос. Особено за палежа в склада / палеж в склад на МВР през 2015 година - бел.реп./ беше извършен толкова професионално, каза Борисов. Вчера и прокурорите много ясно казаха, че докато тече следствието не може да се говори, допълни той.
Сигурен съм, че в разговора с руския посланик може да се разграничи дружбата ни с Русия и православието, от шпионстването, каза още Борисов на Захариева, съобщава БТА.

[video]

  Източник: Glasove

Свързани статии