Актуално

На фокус

Борисов пак няма да дойде в Парламента. Представи Плана за възстановяване на брифинг пред свои, а не в НС „пред чужди“

Борисов пак няма да дойде в Парламента. Представи Плана за възстановяване на брифинг пред свои, а не в НС „пред чужди“

18.04.2021

Втори фронт

6875


Министър-председателят Бойко Борисов в оставка днес се появи на извънреден брифинг в централата на оглавяваната от него партия. Беше видимо изнервен. С тази си поява лидерът на ГЕРБ явно искаше да замаже очите, след като вчера депутатите отново решиха той да бъде изслушан в Парламента следващата седмица. Борисов обаче напоследък не обича да се изказва пред чужди, затова днес „представи Плана пред свои„. Ще ни извинява, но това беше всичко друго, но не и представяне на Плана.
„Ще започнем с Плана за възстановяване и приложенията към него. Тъй като в последните дни се опитват да изкарат този план едва ли не като ябълка на раздора, неангажираност от моя, на министрите и на ГЕРБ. Той е правен от над 200 човека. 38 работни сесии с ЕК е имало. Тези, които ме викат в парламента – няма лошо, но как си представяте да им бъде представен този план с всичките му приложения, в който, между другото, само за асфалт няма пари, защото имаше и такава приказка“, отсече Борисов, разлиствайки демонстративно страниците на документа. Явно смята, че с брифинга пред своите ще отърве кожата и пак няма да се яви пред народните представители, онези – чуждите.

Иначе Борисов бил отговорен човек, и нескромен, очевидно.

„Вече имаме управляващо мнозинство, особено така като ги гледах как си приказват приятелски по снимките Наско Атанасов с Данчо Цонев и много други, но това не е тема на днешния ни разговор“, не пропусна да отбележи той.

Пак се върна и към някакви си резултати. „И в Ямбол, и в Разград също сме първа политическа сила. В 24 многомандатни избирателни райони печели ГЕРБ, в 3 – ДПС, в 2- „Да, България“, в 1 – БСП и в 1 – „Има такъв народ“. Не мога да знам от къде идва това приповдигнато, огромно самочувствие на нашите колеги“, занарежда той и се върна пак към Плана:

„Не е възможно да го изчетем в Парламента. Трябва да го четем до края на юли, ако искат да им го чета. В петък го депозирахме в деловодството на Парламента и умолявам колегите най-отговорно: „Приемете го! Той е добре направен“. Томислав Дончев и Кирил Ананиев са на ваше разположение 24 часа в денонощието, когато поискате“, пак се опита да излезе извън играта, макар че от снимките с внучетата му вчера, стана ясно че тя му вървяла много добре.

„Ако не ви харесва, отхвърлете го, дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план“, призова министър-предателят в оставка.

По думите му обаче Планът за възстановяване и устойчивост не трябва да бъде четен от хората, които сега са в Правната комисия, защото явно според него не са достатъчно компетентни. Трябвало да бъде четен от хора, които са експерти.

Вплете и темата за здравето на хората, за което от ГЕРБ били много загрижени.

„Членовете на НОЩ са държавни служители. Те са си на своите постове, но една година те не спряха да се подиграват с Щаба. Казват, че ние едва ли не на инат сме го разпуснали. Ако искат да го има този Щаб, Симидчиев, който вече е в Парламента, го оглавява, докато има ново правителство“, предложи Борисов.

През цялото време премиерът бълваше само хвалби, и то само по собствен адрес. „Благодарение на мен това, благодарение на мен - онова“, не спря да се хвали той.

  Източник: frognews

Свързани статии