Актуално

На фокус

Борисов не бил срахливец. Тези, които питат дали го е страх от служебно правителство, се страхували от демокрацията

Борисов не бил срахливец. Тези, които питат дали го е страх от служебно правителство, се страхували от демокрацията

14.04.2021

Втори фронт

1304


Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съставянето на ново правителство. Това заяви горделиво министър-председателят Бойко Борисов в рамките на последното редовно правителствено заседание. Премиерът пак поде заплахите си, че трудностите, породени от COVID пандемията в страната, не са отминали и това също изисква отговорното отношение към управлението на държавата.
„Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те се страхуват от демокрацията“, добави Борисов и подчерта, че основната задача на един служебен кабинет е да проведе честни избори.

Премиерът припомни оценката на международните наблюдатели, според която парламентарните избори у нас са се провели честно и прозрачно. Според Борисов констатациите им категорично опровергават всички спекулации за честността на вота и превръщат тези внушения в една голяма лъжа.

„Продължаваме нататък, по Конституцията има ред и начин, по които се действа“, категоричен бе той.

Министър-председателят изтъкна ситуацията с COVID-19 и в други европейски държави и напомни, че има страни, които са в локдаун вече месеци наред.

„Представете си хората да бяха затворени в България от октомври досега с вечерен час“, добави Борисов и отбеляза, че у нас мерките били максимално щадящи.

Той акцентира върху европейската солидарност, подкрепата на Европейската комисия и на другите европейски държави, благодарение на които България ще получи общо 2,7 милиона дози ваксини от „Пфайзер“ в най-кратки срокове.

„За съжаление, дали е търговска война или не, има кой да каже, но една по една ваксините биват опорочавани“, посочи още премиерът Борисов.

Според него това донякъде може да попречи на ваксинационния план в страната, но същевременно към момента хората могат да бъдат спокойни и има налични РНК ваксини.

Борисов обърна внимание и на това, че в ЕС вече тече подготовката на договорите относно ваксинацията и за следващите две години.

„Това означава, че тази пандемия изобщо не се очаква да се размине лесно и да отмине“, добави министър-председателят.

  Източник: frognews

Свързани статии