Актуално

На фокус

Борисов: Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре

Борисов: Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре

14.12.2020

БНР

150


При посещение в предприятие за производство на кабели в Търговище премиерът Бойко Борисов заяви, че е оптимист за преодоляването на пандемията  

"Ваксините! За радост много европейски компании преосмислиха, че по-добре в Европа да се произвеждат важните неща и затова сега, едно по едно ще... Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре".

Премиерът Бойко Борисов е придружен от посланика на Швейцария у нас Мюриел Коен, с която разгледаха производствената база на предприятието, което е швейцарска инвестиция и ще се доразвива.

Борисов отбеляза, че усилено се строи Автомагистрала "Хемус" и до няколко месеца отсечката при Търговище ще бъде свързана с тази към Варна. 
 

 

До средата на 2020 година преките чуждестранни инвестиции на Швейцария у нас възлизат на 1.37 милиарда  евро. Въпреки положителните данни правителството, посолството и Българо-швейцарската търговска камара продължават да работят усилено за привличането на нови швейцарски инвеститори в страната, отбеляза във "Фейсбук" профила си премиерът Борисов и заяви, че условията за бизнес в България са добри.

https://bnr.bg/post/101389041/borisov-nai-vajnoto-e-da-preodoleem-pandemiata-sled-koeto-ikonomikata-shte-tragne-nagore

Свързани статии