Актуално

На фокус

Борисов: Нашата програма, нашата тактика вършат огромна работа за нормалния живот на българите

Борисов: Нашата програма, нашата тактика вършат огромна работа за нормалния живот на българите

15.03.2021

Втори Фронт

1875


„Поръчали сме огромен брой ваксини. На фона на българите, които са казали, че искат да се имунизират, ние сме заявили огромни количества ваксини от всички, одобрени от Европейската агенция по лекарства. Работим максимално амбициозно, за да получим количествата бързо“, това заяви министър-председателят Бойко Борисов на работно съвещание в Министерски съвет.

„Нашата програма, нашата тактика и нашите лекари и инспектори от Регионалните здравни инспекции вършат огромна работа при осигурения нормален живот за хората в България“, отбеляза премиерът. Той честити професионалния празник на здравните инспектори и допълни, че в последните години, още преди пандемията, доходите им са увеличени с 40%. „Сакаш сме знаели, че така ще стане“, коментира Борисов.

Министър-председателят изтъкна, че в повечето европейски държави ограниченията във връзка с COVID-19 са изключително строги, а показателите за заболеваемостта – лоши.

„Тъй като има много псевдоексперти, които дават пример с Унгария, Гърция или Сърбия, нека припомним, че мерките там са тотален локдаун – затворено всичко или почти всичко, докато в България има абсолютно нормален живот. И показателите например в Унгария са три пъти по-лоши, отколкото в България“, посочи Бойко Борисов.

„В страната се наблюдава контролиран натиск върху лечебните заведения. Разкрити са допълнителни легла, преструктурирани са болниците, така че да могат да отговарят на повишеното търсене. Осигурени са всички необходими предпазни средства, дезинфектанти, консумативи и лекарства. Призовавам хората да продължат да спазват мерките“, подчерта министър-председателят.

 Източник: onovini.eu

Свързани статии