Актуално

На фокус

Борисов към работник: Как си, наборе? Малко им беше магистрала, сега и локали им правим. Разглезихме ги

Борисов към работник: Как си, наборе? Малко им беше магистрала, сега и локали им правим. Разглезихме ги

11.02.2021

onovini.eu

6069


Работник от Пловдив сигурно ще запомни този ден завинаги. „Как си, наборе? Малко им беше магистрала, сега и локали им правим. Разглезихме ги“. С тези думи се обърна към работник премиерът Бойко Борисов, който днес инспектира ремонтните дейности на Околовръстното шосе на Пловдив.

За посещението си той информира чрез фейсбук профила си, на който пусна няколко кратки видео клипа. Заедно с него на кадрите се вижда и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, пише вестник Сега.

Пътят между Първенец и Лилково е в изключително лошо състояние. В момента той се ремонтира, като ще се положи асфалтова настилка и ще се разшири габаритът. На този път има и свлачище – в близост до разклона за с. Ситово, което ще бъде укрепено„, написа премиерът във фейсбук профила си.

По думите му ремонтът между Първенец и Лилково ще се извършва на етапи. „Вече се работи по участъка от с. Бойково до с. Брезовица. Той е в тежък планински терен, в дефилето на р. Първенецка, с малък габарит и без асфалтова настилка. Липсата на отводняване образува дупки и коловози, предизвиква свличане на части от пътното тяло в дерето на реката„, става ясно от поста му.

„Какво правите тук„, обърна се той към друг работник. „Укрепваме пътя, беше пропаднал„, отговаря човекът. „Укрепихте ли го?„, пита пак Борисов. След утвърдителния отговор заключава: „Добре, доста техника има, така че да са спокойни хората и след 4 месеца да има асфалт.“

„Навсякъде, където има компроментирани пътища, работят машини и строители„, коментира още Борисов. „20 млн. лв. сме отделили за укрепване на пътя и оправяне на компроментираните места. Навсякъде, където има компроментирани пътища, работят строители и машини. Да не излезе като оправдание, но от минус 7 до плюс 17 градуса са 24 градуса разлика. Големите температурни разлики са пагубни за стари пътища„, посочи още премиерът на трето видео.

Локалите на Асеновград се правят, това сме обещали на хората между Пловдив и Асеновград и го правим. Продължаваме строителството на 4-лентов път от АМ „Тракия“ до пътния възел на Асеновград„, обяви още премиерът. По думите му търговете вече са изцяло електронни – по електронен път. „Прекрати се търгът за следващия участък, защото нито една фирма не е подала правилни документи, както е по изискванията. Това е борбата с корупцията, прозрачно – дава се офертата и фирмите трябва да се научат да пишат документите такива, каквито после ще изпълняват. Каквото са дали по електронен път, остава на електронния носител. Пловдивчани трябва да знаят, че им рехабилитирам старото околовръстно и локалите за Асеновград – Пловдив и до Скобелева майка. Пътят Девин – Кричим се ремонтира с много техника и също ще бъде направен„, посочи Борисов.

Министър-председателят коментира и темата с миграционната вълна, която не се усещала от гражданите, но работата на българските граничари не е спирала. „Няма нощ, в която между 80 и 200 нелегални мигранти да не бъдат възпирани да влязат в България по нелегален път„, изтъкна той. „Има КПП-та, където всеки, който бяга от война, може да влезе в България. Но нелегално не е възможно„, добави Борисов и посочи, че българските граничари се справят прекрасно с миграционната вълна, която продължава.

Свързани статии

Левицата