Актуално

На фокус

Борисов: Като чувам, вече съм изял някой човек на филета. Само това не са ми пришили

Борисов: Като чувам, вече съм изял някой човек на филета. Само това не са ми пришили

29.05.2021

Втори фронт

8774


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира репликата на МВР служебния министър Бойко Рашков, който нарече опонентите си "бивши хора". Борисов е събрал за поредна среща младежите на ГЕРБ и започна изказването си, като припомни какво е казал МВР шефът по повод опонентите си, ползвайки "мракобесния комунистически термин за пращани в лагери и убивани врагове на БКП".

"Вече започват да си служат с комунистически цитати - "бывшие люди".

Цял седмица не казват нищо кой е подслушван, с престъпници ли е разговарял, за да е прихванат. Не казват нищо, защото нямат.

Трескаво търсят някой като онзи бизнесмен в комисията, който се оказа, че нито ме знае, нито ме познава и нищо от казаното от него не излезе вярно. Като чувам, вече съм изял някой човек. Само това не са ми пришили. На филета ли?

Дядо ми са го били комунистите след 1944 г. и е починал от бой, а са написали, че е починал от червен вятър. В момента фабрикуват и измислят лъжи, за да избягат от това, което се натикаха, защото хората вече не им вярват.

Обръщам се към демократичната общност, дойдат ли за нас, ще дойдат и за вас. Сега може да ви е приятно, че бият само по ГЕРБ, но ще дойде и вашия ред. Така сме паднали под турско робство, един по един са падали градовете и другите не са им се притичвали на помощ", заяви Борисов.

"Какво означава бивши хора? Този термин е от партийната стилистика на ДС и е взет от СССР. Това са хора, които са били врагове на новия режим. Това са цели групи от обществото, които са обект на преследване и репресии.

За Рашков той заяви още: “Той щял да решава кога да излезе и да каже?! Това може, ако си шеф само на “Плод и зеленчук”. Да затвориш сергията и да си решиш кога да продаваш!”.

Ние не сме бивши хора, а хора от бъдещето, които искаме да развиваме тази страна", заяви един от младежите.

Борисов предупреди, че сметките на ЦИК за 75 души да гласуват на една машина ще се окажат погрешни и това крие опасност за провал на предсрочните избори.

“Казват, че ще борят по 2 минути на машина. Никъде не са се наредили хората на опашка с километър, за да влизат като на конвейер през 2-3 минути вътре. А и самият Радев над 3 минути и 40 секунди гласува. Излиза, че хората трябва да са 2 пъти по-интелигентни от него. Но за да не звучи, че го нападам, ние с Христо Иванов отидохме и си попълнихме бюлетината, за да не се изложим. Можеше да стоим 5 минути на машините”, каза той.

Борисов дори заподозря, че с машинния вот се цели саботаж на изборите и така да се запази на власт служебното правителство - “да продължат да работят в условията на еднолична диктатура до президентските избори в предизборен щаб на Радев”.

Има национални предатели, които много искаха България да не е на газовата карта и да сме само клиент,  коментира лидерът на ГЕРБ.

„Да няма транзит през България и да минава само през Турция и Гърция. Има такива предатели. Само че ние отстояхме и си направихме 100% българска собственост на тръбите. Те са на всички млади хора от всички политически партии. Няма много геостратегия. Има интерес на държавата. Не оставихме да бъдем клиент. Да, някои може да се дразнят от това, но за следващите поколения това ще са всяка година приходи. Там, където минават газопроводи, войни няма. Това поне показва практиката“, допълни той.

Ние не лавираме. Просто защитаваме националния си интерес. Подписали сме споразумение за свежо ядрено гориво, диверсификация да има, с „Уестингхаус“. Така или иначе нашето правителство плати реакторите на АЕЦ „Белене“ и вече са 100% българска собственост. 100 % българска собственост са и „Балкански поток“ и интерконекторът с Гърция. Всичко сме оставили, построили, строим, заплатили на вас младите хора да го управлявате и 60-70 години след това да получавате приходи от всички тези обекти“, каза още Борисов.

"Най-много да ме арестуват. Това искат да направят, ама ще ми дойдете в ареста да ми носите хляб и вода. Тук вече ще срещнат съпротива.
Ако ще идват, да идват, че после ще обикалям по страната. Видя се, че на честни избори не могат да ме победят. И сега ще видите какво ще направят. Даже в канибализъм ще ме обвинят. Продължават с фабрикуването", каза Бойко Борисов..

Боря се ГЕРБ да я има, когато мен ме няма, заяви лидерът на партията.

„Ще видите какво нещо ще направят. Трябва да се вдигнат доходите и пазара. Ние като партия трябва да се погрижим да има достатъчно училища, университети и центрове за квалификация. Българските лекари се справиха най-добре от всички в ЕС с ковидкризата. Затова България мина, благодарение на вещото ни ръководство и на изключителния капацитет, които имаха българските лекари“, коментира Борисов COVID кризата.

Половината хеликоптери стоят неизползвани. Сега ще извадим 20-30 млн. да купуваме наново. Издръжката, летят не летят, е огромна. Това е „богата“ държава“, продължи той.

„Вчера уважаваният от мен Асен Василев вика - към 23 май имаме пари, скараха му се, и каза, че има проблем с бюджета. Проблем с бюджета има откакто започна COVID-ът. Тогава вие седяхте като опозиция и казвахте да даваме още повече.

Тогава ви казвахме, че е трудно, но не само, че не ни разбирате, а всеки ден биехте по нас и то с протести. От какво се оплаква сега? Всичко работи, събирате си приходи. Ние ви оставихме това, което сме поели ангажимент. Сега вие подсигурете до септември-октомври и кажете как. Стягайте се, работете, съберете си приходите. Тежко е бе, братко. От миналия февруари ми е много тежко“, коментира Борисов.

Според него сега би трябвало да им влизат повече пари. „Викат няма пари, ами няма, и в склада няма, казваше старшината. Казвах да бъдем по-пестеливи и обрани. Аз ги съветвам да се мобилизират и да събират приходи, да дават възможност да се пълни хазната“, обърна се той към служебния кабинет.

На младежите, които присъстваха на срещата, Борисов каза:

Продължаваме, няма да им се плашите, целта съм аз. После ще сложите тук един портрет, да ме покажете. Затова се боря - ГЕРБ да я има, когато мен ме няма. Дълги години да ги тормозите комунистите. Ние не сме като Ицето и Атанасов (бел. ред. Христо Иванов и Атанас Атанасов) да завъртим опашките и да започнат да ни харесват и Радев, и комунистите и само ГЕРБ да е зле.

Окей, ГЕРБ са зле, ще дойде и вашето време да станете още по-зле. Те няма да свършат до нас. Искам вие да сте бастионът на демокрацията, защото това, което става като преврат, въобще няма нищо законово.

Кандидат-президентът възлага на кандидат-президента да свърши кандидатпрезидентската работа. Дано продължи адашът (бел. ред. Бойко Рашков) да говори повече“.

От своя страната зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев добави, че голямата цел е икономическа трансформация. „Тоест, да използваме доброто развитие на икономиката от последните години“, каза още той.

    Източник: Epicenter

Свързани статии