Актуално

На фокус

Борисов готов на всякакви компромиси, зове останалите лидери: Да се отдръпнем назад!

Борисов готов на всякакви компромиси, зове останалите лидери: Да се отдръпнем назад!

04.10.2022

Втори фронт

2335


 Предлагам на останалите политически лидери на партии да се дръпнем назад. Предлагам всички да помислят и да си представят как ще изглеждат нещата след 2-3 месеца. Аз съм готов на всякакви компромиси и отстъпки в името на народа. Оставям другите да преценят кое обичат повече. Себе си ли, Путин ли или българския народ. Това заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Нито искам да съм премиер, нито депутат, нито министър“, така лидерът на партията Бойко Борисов коментира дали е склонен да не е министър-председател в следващ кабинет.

Бившият премиер очерта двете най-важни теми пред страната – войната в Украйна и инфлацията. Той предложи да се проведат преговори между партиите, които да се модерират от признати експерти във всяка сфера.

„Затова ГЕРБ ще предложи контактна група, преговарящи екипи, ще поканят хора с безспорна репутация по отделни теми, с цел да се успокои ситуацията. Да кажат кои министри могат да го изпълняват, ще се съгласим и с това. Дори и от "Възраждане" има теми, по които сме на едно мнение. Мислим, че този подход е разумен, много пъти сме били в управление. Без лидери е много тежко, но ако искат без лидери - без лидери да е“, заяви бившият министър-председател.

„За войната, нека дойдат Плевнелиев, Соломон Паси. Нека и те предложат хора. И те да проведат кръга от преговори между партиите“, даде пример Борисов.

По думите му ГЕРБ биха подкрепили финансовата политика на „Продължаваме Промяната“: „Ние ще подкрепим социалната сфера. И аз обичам пенсионери. Няма да се строи, няма да се правят капиталови ремонти“.

Същият пример даде и със съдебната реформа на „Демократична България“: „Нека кажат тяхното предложение за съдебна реформа, ние ще го подкрепим. Но не да казват ние сме за Бойко Рашков срещу Иван Гешев – реформа с имена не е реформа“.

„Да се опитаме да успокоим ситуацията така. Нека експертите след това да кажат кои министри могат да изпълняват тази работа. Някои хора го наричат правителство на национално съгласие, друго експертно“, каза Борисов и допълни, че този начин на управление е труден.
 

   Източник: frognews

Свързани статии