Актуално

На фокус

Борисов горд: Като ластик сме – отваряме, затваряме за по 10-15 дни

Борисов горд: Като ластик сме – отваряме, затваряме за по 10-15 дни

30.03.2021

Втори Фронт

4633


Премиерът Бойко Борисов, придружен от министъра на спорта Красен Кралев, се разходи до град Бяла, където посети нова спортна зала. Коментирайки борбата с коронавируса в България, министър-председателят обясни, че разчита на личните лекари и медицинските специалисти да поставят по 10-15 000 ваксини дневно.

„Това означава към милион и половина българи да са ваксинирани или с антитела, минали през заразата. Това дава възможност за оптимизъм, че май – юни вече ще излезем от пандемията”, размишлява министър-председателят.

Борсов каза, че мерките се разпускат поетапно, на база данните за ваксинираните и оздравелите.

"Поетапно започваме да разхлабваме мерките. Сутринта имахме съвещание. От понеделник тръгват детските градини и яслите. Училищата тръгват в момента, в който се върнат децата от ваканция. Отваряме и откритите площи на заведенията. На първо място в заповедта са театрите, филхармониите, галериите, музеите. Започваме поетапно - от 30%, през 50% и нататък, докато ги отворим след 12-ти на по-голям капацитет. Отваряме фитнесите и СПА центровете. Зимните курорти работят на макс и продължават да работят", каза Борисов.

Премиерът обясни, че в изключително тежката обстановка това е оптималният вариант между мерките и щаденето на психичното здраве на хората.

„Затова ние сме като ластик - отваряме, затваряме за по 10-15 дни. Когато хората се уморят, пак отваряме”, добави Борисов.

"Мои политически опоненти се гласят да управляват с минимален процент, спечелен на изборите. Но като си сложили програмата и другите да я подкрепят. Кой ще си даде партията да подкрепя глупостите, които предлагат? Представете си, дори да се намерят партии, които да ги подкрепят, кой ще им направи кворума? По този начин заблуждават избирателите, че имат някакъв шанс. А той е нулев. Няма социологическа агенция – българска, чужда, червени, пембени, дават разлики 4- 5- 6 % между ГЕРБ и останалите партии. Може ли два дни преди изборите да водиш с толкова много при всички проучвания и те се готвят да кажат, че изборите не са честни. Това ще им е отсега мога да го подчертая, защото са бити, победени, защото отново не са могли да защитят нито една своя програма. Как да защитиш програма, в която казваш, че ще вдигнеш данъците? Вкарваш в ужас хората. Затова вие само показвате, хората да си направят изводи – нищо повече“, коментира още Борисов.

  Източник: m.fakti.bg

Свързани статии