Актуално

На фокус

Борис Джонсън се е оженил тайно за годеницата си

Борис Джонсън се е оженил тайно за годеницата си

30.05.2021

Втори Фронт

689


Британският премиер Борис Джонсън се е оженил за годеницата си Кари Симъндс на тайна церемония в Уестминстърската катедрала, съобщиха медиите на Острова.

Сватбата се е състояла в тесен кръг близки приятели и роднини. Излизащият в неделя вестник „Сънди мейл“ пише, че 30 гости са били поканени „внезапно“.

Таблоидът „Сън“ също разпространи новината.

От Даунинг стрийт обаче отказаха коментар.

„Сън“ цитира служител на Даунинг стрийт 10, който е заявил, че изрично е бил инструктиран да не коментира по случая. За връзката на 33-годишната Кари Симъндс с 56-годишният Борис Джонсън бе съобщено за първи път от медиите в началото на 2019 година.

По-късно те обявиха, че са се сгодили, а през февруари 2020 година, че Кари е бременна. През април същата година се роди техният син Уилфред. Това е трети брак за премиера. Първият му брак е на 23 години с Алегра Мостин-Оуен през 1987 година.

Той се жени повторно през 1993 година за Марина Уилър, с която се развежда през 2018 година. От нея има две дъщери Лара и Касиа и двама сина Майло и Тиодор.

Джонсън има още едно дете от изкуствоведката Хелън Макинтайър.

Спад на рейтинга

Ново проучване показа междувременно, че рейтингът на Джонсън е намалял в резултат на обвиненията на бившия му първи съветник Доминик Къмингс.

Проучване на „Ъпиниъм“ показва, че одобрението за управляващата Консервативна партия и лично за премиера Борис Джонсън е намаляло след отправените критики от Къмингс, че правителството се е провалило с обуздаването на избухването на пандемията от коронавируса миналата година.

Освен това 44% от анкетираните смятат, че министърът на здравеопазването Мат Ханкок, за който Къмингс каза, че е негоден за поста и трябва да бъде уволнен, трябва да си подаде оставката. В момента Консервативната партия има подкрепата на 42% от анкетираните – с два пунка по-малко от предишното проучване.

Лейбъристите се радват на 36% подкрепа – повишение с пет пункта. Ръководителят на проучването Адам Дръмонд заяви, че въпреки че се смята, че Доминик Къмингс е един от хората, на които най-малко може да се вярва във Великобритания, хората виждат и известна истина в обвиненията му срещу правителството на Борис Джонсън.

Дръмонд обаче смята, че спадът на доверието в премиера и консерваторите е временна тенденция, защото одобрението на масовото ваксиниране, смятано за голям успех, продължава да е голямо, а това е основният фактор, който определя  настроенията сред гласоподавателите от началото на годината.

Източник: БНР

Свързани статии