Актуално

На фокус

Борис Джонсън: Неконтролируемата имиграция не е решение на проблемите с недостига на работници

Борис Джонсън: Неконтролируемата имиграция не е решение на проблемите с недостига на работници

03.10.2021

Втори Фронт

389


Британският премиер Борис Джонсън, заяви в шоуто на Андрю Мар по Би Би Си преди откриването на годишния конгрес на управляващата Консервативна партия, че неконтролируемата имиграция не е решение на проблемите с недостига на работници и нарушаването на снабдителната верига.

На фона на продължаващите проблеми със снабдяването с гориво на бензиностанциите, особено в Лондон и Югоизточна Англия, Борис Джонсън заяви, че напълно разбира разочарованието на хората, че не могат да заредят колите си и че се прави всичко възможно да се намерят шофьори, където е необходимо.

"Начинът да се върви напред за нашата страна е не просто да се дръпне лоста с надпис „Безконтролна имиграция“ и да се позволи на огромен брой хора да работят. Контролираната имиграция за решаване на проблема обаче е напълно разумно решение".

Борис Джонсън допълни, че няма да се върне към стария провален модел на ниски заплати и нискоквалифициран труд, подкрепен от неконтролируема имиграция.

Това става след като снощи премиерът заяви, че се обмисля издаването на допълнителен брой визи за работници от чужбина освен вече обявените 10 500, което разтревожи твърдолинейните брекзитиъри.

Премиерът обясни кризата с това, че пандемията от Covid-19 е ударила британската икономика като „фискален метеорит“.

Великобритания изпитва сериозни трудности заради кризата с горивата, поскъпването на живота, увеличаването на данъците, покачването на цените на тока и газта и съкращенията на социалните помощи.

Заявявайки, че едва ли може да се каже, че има някой по-голям противник на вдигането на данъците от него, Борис Джонсън обаче не можа да обещае, че това няма да се случи отново в бъдеще.

Източник: БНР

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания