Актуално

На фокус

Борис Бонев: Призовавам за бойкот на общинския съвет след днешния пуч на ГЕРБ

Борис Бонев: Призовавам за бойкот на общинския съвет след днешния пуч на ГЕРБ

09.09.2021

Борис Бонев, фейсбук

894


Днес коалицията ГЕРБ-Националисти нагло и изцяло завзе общинския съвет на София. Единствената комисия, в която управляващите нямаха мнозинство, тази по архитектура и градоустройство, е с променен състав и баланс.
Вместо досегашният превес на опозицията, като гарант че криминални проекти за презастрояване на София няма да бъдат одобрявани, ГЕРБ превземат и тази последна комисия и погазват интересите на софиянци и основните принципи на демокрацията.

Очевидно задружните усилия на опозицията да не допускаме лобистки и мафиотски доклади, водещи до презастрояване и кражба на общински терени, е твърде голяма болка за ГЕРБ. Очевидно е, че ОПГ-то ще опита да направи всичко възможно до края на мандата да заграби максимално, усещайки своя край.

Новата конфигурация в комисията вече ще допусне лобисткия проект за метро до ИКЕА и мола на Околовръстното, ще допусне огромните жилищни комплекси до гробищата в Бакърена фабрика, ще допуска подробни устрийствени планове с максимално застрояване и нула обществена инфраструктура, за да създаде нови и нови проблеми и да превърне окончателно кварталите на София в бетонни гета.

Мафията не се отказва! Затова е време за обединени и решителни действия на цялата опозиция в СОС! Призовавам Демократична България в Столичния общински съвет и Българска Социалистическа Партия на бойкот на общинския съвет до отмяна на днешното решение! #ОСТАВКА

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания