Актуално

На фокус

Болницата в Пазарджик е на предела – персоналът болен, пациенти чакат денонощие да бъдат прегледани

Болницата в Пазарджик е на предела – персоналът болен, пациенти чакат денонощие да бъдат прегледани

02.09.2021

Втори фронт

2609


Болницата в Пазарджик е на предела на силите си. Лекарите алармират, че медиците, болшинството от които са на пенсионна възраст, изнемогват и не могат да обслужат болните. Много от тях са решили да напуснат, други са болни.

Оказва се, че болни от снощи стоят в коридора, в очакване да бъдат прегледани. Оказва се, че само една санитарка работи в едно от отделенията, но тя също се е разболяла от коронавирус. Част от персонала е ваксиниран, но друга част отказва, стана ясно в репортаж на НТВ.

Заради липсата на места се обмисля кожното отделение в болницата да бъде преструктурирано в COVID отделение, предава NOVA. Като в лечението на заразените с коронавирус се включи и медицинският му екип, за да се компенсира недостигът на кадри. Част от медицинския персонал в болницата е заразен с COVID-19.

„Година и половина това е единственото лечебно заведение в областта, което не е спряло да лекува болни от коронавирус. Колегите са прекалено уморени, някои се разболяват. Не искат също вече да бъдат прекомандировани”, обясни директорът на болницата Красимир Темнилов.

По думите му допълнителното възнаграждение не е орязано. „Методиката е много справедлива за тези, които работят цял месец и си изработват часовете. Не е атрактивна за тези, които идват от други отделения или болници, и са свикнали да дават определени дежурства”, обясни д-р Темнилов.

    Източник: onovini.eu

Свързани статии