Актуално

На фокус

БОЕЦ изкара списък на подслушвани журналисти

БОЕЦ изкара списък на подслушвани журналисти

16.06.2021

Втори фронт

1056


Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев публикува във фейсбук документи, според които разговорите му с журналисти са подслушвани.

Ето какво пише той:

Публикувам документи, от които стават ясно, че при моето подслушване са следени и слушани изключително разговорите ми с журналисти, като те се превръщат в директни жертви на мракобесието и страховете на мафията на Борисов, Пеевски, Гешев и бандата им. 112-то място по свобода на словото.

Това разкри във „Фейсбук“ лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев, предаде fakti.bg

Подслушван съм, като гражданин, председател на БОЕЦ – гражданска организация заради организирането на протести и използването на социалните мрежи и приложения за изразяване на гражданската ми позиция. Журналистите са подслушвани защото са имали дързостта и професионализма да говорят с мен, за да отразяват обективно протестите и позицията на БОЕЦ и гражданите.

Сред тях има и чужди медии, като ФРАНС ПРЕС, както и водещи български журналисти – Люба Кулезич , автор и водещ на предаването „Честно казано“ по телевизия „Евроком“, Димитър Стоянов – разследващ журналист от „Биволъ“ и Bird.bg , Петър Здравков от сайта fakti.bg , Мирослав Митков от „Евроком“ и т. н.

Извършеното от мен престъпление е, че отстояваме конституционното си право на свободно изразяване и протест. При диктатурата на мафията правата се превръщат в престъпления. Подслушван съм по искане на Специализираната прокуратура (шпицкомандата на Гешев и мафията), а разрешенията са издадени от специализираният наказателен съд – бухалката на мафията, уточнява Георги Георгиев.

Във всяка една правова, демократична и нормална държава, след подобен скандал главният прокурор и подчинените му, организирали тази гавра вече биха били обвиняеми, а тези институции – СП и СНС незабавно закрити. Сега ясно ли е защо искаме тяхното закриване?
Ще изпратя документите на министър Рашков. А БОЕЦ ще продължим битката си за незабавно отстраняване на Гешев – пазителя на мафията.

Надявам се медиите и журналистите, които са били подслушвани заради контактите и интервютата с мен да потърсят правата си, БОЕЦ ще им съдействаме по всякакъв начин.

И на гражданите искам да кажа няколко думи:

– Не превръщайте себе си, семействата и децата си в жертви и заложници на престъпните амбиции за власт на шепа самозабравили се и алчни мутри, криминални, корумпета, ченгета и мафиоти. Осъзнайте силата си, като граждани и се включете в битката за изриването на това зло от властта! Не шепнете, а крещете. Не молете, а изисквайте.

Не забравяйте мечтите си, а се борете до край. Гражданите сме по силни от мафията. Не могат да ни спрат въпреки всички репресии, преследване, подслушване и мачкане. Всеки удар само ме амбицира още повече.

Бой до дупка!

    Източник: onovini.eu

Свързани статии