Актуално

На фокус

Българка, живееща в Южна Африка: В Европа има повече случаи, отколкото при нас

Българка, живееща в Южна Африка: В Европа има повече случаи, отколкото при нас

30.11.2021

Втори фронт

11029


Антония Биолчева е българка, която живее в Южна Африка от 30 години

Новата мутация на коронавируса – Омикрон, създаде страхове в световен мащаб. Световната здравна организация предупреди, че той ще се разпространи по целия свят и има риск от рязко увеличаване на броя на заразените. До момента няма смъртен случай, предизвикан от този вариант на коронавируса, но са необходими още много изследвания заради огромния брой мутации.

Десетки държави забраниха полетите от Южна Африка и още няколко страни в региона като мярка срещу разпространението на новия вариант на коронавируса.

Антония Биолчева е българка, която живее в Южна Африка от 30 години. Тя коментира за NOVA ситуацията в страната.

„В Европа има повече случаи, отколкото при нас. Лошото е, че го откриха тук и казаха, че това е южноафрикански вирус, което направи така че да се спрат всички полети за и от Южна Африка”, каза тя.

„Все още е много рано да се говори какви са симптомите и какво може да стане с новия вариант, но до колкото разбрахме той е много по-малко опасен отколкото о е Делта”, посочи тя.

„Около 70% от възрастните хора тук са ваксинирани, по-младата група не е ваксинирна, но натам вървят нещата, че искат да ваксинират и тях, тъй като се говори, че новият вариант се разпространява повече сред тях”, добави Биолчева.

Тя коментира и забраната за самолетни полети от Южна Африка и още няколко страни в региона.

„Вчера имаше полети, които, до колкото разбрах, ще транспортират част от българите тук, както и един румънски отбор по ръгби. Мисля, че отново ще ги пуснат. Това беше някаква еуфория, след като Англия и Катар спряха полетите, но до колкото разбрах ще продължат да летят“, каза Антония Биолчева.

Друга нашенка – Вероника Генова Зали, която живее в ЮАР, също разказа какво се случва:

Ето и нейния отговор:

Нищо не става. Болниците тук са празни. Тук заболелите са 19 000+, на вас ви разправят в новините, че са 2000 на ден. Истината е, че преди 3-4 седмици тук гръмна новината, че сезонния грип, който беше изчезнал покрай К19, се е върнал.

Тъй като тук около 20 милиона са се ваксинирали, аз започнах да се бъзикам, че неваксинираните боледуват от К19, а ваксинираните от сезонен грип.

Впоследствие се оказа, че не е сезонен грип, а въпросният нов вариант.

Само 1 човек е в болница от този вид. Симптомите са хрема.

ОБАЧЕ. От вчера има атака срещу държавата. Това е всъщност проблема.

По принцип тук изобщо не се говори за зелен сертификат, задължителни ваксинации … Това е.

Тук наистина нищо страшно не се случва, просто изолираха варианта, който вече е мутирал до степен, че е почти безопасен.

Цялата тази паника е просто това. Паника. Тук управляващите вече изпратиха протест срещу мерките. Международни организации на учени също са в неведение кой определя този вариант като опасен при 1 в болница и тук там по света единични случай.

Също така това, че е нов вид, също не е вярно. Той е B.1, който обикаля повече от 1 година вече. Делта варианта е B.1.1.7, а новият е B.1.1.529 всеки, който работи с класификация, сам може да види, че става въпрос за мутация, един нов вид щеше да е С.1.

Това е.

   Източник: onovini.eu

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания